TPS:n debytanttivahti kokosi itsensä imuroinnin jälkeen - "Tuommoinen maali on kaikista helpoin nollata"

LIIGA / Haastattelu
Julius Pohjanoksan peliasussa yhdistyivät TUTOn kypärä ja TPS:n pelipaita.
Kuva © Jaakko Stenroos
Julius Pohjanoksan Liiga-debyyttiin mahtui imurointi ja vakuuttavia torjuntoja.

Viime kaudella Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi valittu Julius Pohjanoksa teki perjantai-iltana Liiga-debyyttinsä TPS-paidassa ja nappasi heti voiton. Avauserän puolivälin jälkeen HPK:n Harri Kainulainen vippasi kiekon puolesta kentästä kohti Pohjanoksaa, ja kiekko pyörähti debytantin patjojen välistä maaliin.

− Yksi virhe tuli, mutta muuten oma peli oli hyvää. Tuommoinen maali on kaikista helpoin nollata, Pohjanoksa virnisti itsevarmasti.

Ennen ensimmäistä maalia 22-vuotias veräjänvartija otti varmoja torjuntoja, vaikka kertoi perhosia olleen vatsassa ennen ottelua.

− Aina pientä jännitystä on ennen peliä, ja se vain auttaa pääsemään peliin kiinni.

Pohjanoksa vietti koko viikon liigaringin mukana, ja oppiakin tarttui jo mukaan. Peli oli hyvä mittari tyynelle maalivahdille.

− Liigaringissä toiminta on astetta ammattimaisempaa. Jätkät ottivat mukaan hyvin. Tämä oli hyvä mittari, kun näin, että pärjään tälläkin tasolla. Pitää pelata vain omaa hyvää peliä.

Tällä kaudella torjuntavastuu TUTOssa seisoo Pohjanoksan päällä, ja TPS-kasvatti on pelannut jo 35 peliä TUTO-paidassa, kun joukkue on pelannut 40 ottelua. Edellisenä kautena Pohjanoksaa haastoi selkeästi Markus Ruusu sekä Karolus Kaarlehto, ja peliaika jakaantui selvästi tasaisemmin.

− Menemme niin kuin valmentaja käskee. Totta kai olen tykännyt pelata. Väsymystä ei ole tullut eikä tulekaan. Sen takia me kesällä harjoittelemme, Pohjanoksa naurahtaa.

Pohjanoksaa on huhuttu ensi kaudeksi TPS-paitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle