TPS:n Petteri Wirtanen istutettiin virtuoosien keskelle: "Saan parhaalta paikalta katsoa hienoja maaleja"

LIIGA / Haastattelu
KooKoo oli helisemässä Petteri Wirtasen johtaman ykkösnyrkin kesken.
Kuva © Timo Savela

TPS:n tuorein hankinta Petteri Wirtanen palasi Liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen ja debytoi TPS-paidassa tiistaina Kärppiä vastaan. 32-vuotiaan voimasentterinä tunnetun Wirtasen ensimaistiaiset turkulaisjoukkueesta ovat olleet positiiviset.

− Tämä on hyvähenkinen porukka ja tekemisen taso on hyvä. Koetamme kehittyä joka päivä joukkueena ja sitä kautta olla voittava joukkue.

Luonnollisesti Wirtanen ei ole ollut vielä parhaimmillaan, sillä MM-kilpailuissakin esiintynyt pelaaja on ollut vasta muutaman päivän joukkueen remmissä mukana. Torstai-iltana KooKoo-voitossa Wirtanen saalisti kuitenkin jo kaksi syöttöpistettä.

− Tiistaina peli oli vaikeampaa, mutta pääsen koko ajan paremmin mukaan. Kunhan saan itse pelituntuman päälle ja jalat alle, niin uskon, että parempaa on luvassa.

TPS-käskijä Kalle Kaskinen on istuttanut Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatin ykkösketjun sentteriksi. Laidoille mies on saanut mailavirtuoosit Ilari Filppulan sekä Kaapo Kakon. Ketju iski yhteensä kahdeksan tehopistettä torstaina KooKoota vastaan.

− Kyllähän ketjussa on taitavia äijiä niin kuin tänään näimme. Saan parhaalta paikalta katsoa hienoja maaleja, Wirtanen murjaisi KooKoo-taiston tauottua.

Kaupunkikierros Aurajokirantoineen ja Turun linnoineen on jäänyt Hyvinkäällä syntyneellä hyökkääjällä toistaiseksi näkemättä.

− Aika on mennyt nopeasti. Lähinnä tässä hallilla ja kämpillä olen ollut. Vielä en ole kerennyt kaupungin nähtävyyksiä kiertää.

Wirtasen sopimus TPS:n kanssa ulottuu marraskuun alkuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle