TPS:n Mikael Pyyhtiä harmitteli joukkueen ontuvaa maalintekoa – "Me maksetaan aika kovaa hintaa siitä, että saadaan edes yksi maali"

LIIGA / Haastattelu
Mikael Pyyhtiä kantoi illan ottelussa turkulaisten kultakypärää.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS kärsi kotonaan tylyn tappion KooKoolle, kun se hävisi illan kamppailun loppunumeroin 3–1. Jatkoaika haastatteli pelin jälkeen TPS:n hyökkääjää Mikael Pyyhtiää.

Keskiviikon kärkikamppailu pelattiin Turussa, kun TPS kohtasi ennen sarjakierrosta  kuudentena olleen KooKoon. TPS hallitsi peliä varsinkin kaksi viimeistä erää selkeästi, mutta joukkue tuskaili tutun ongelman eli maalinteon kanssa. Joukkueen kolmosketjun 19-vuotias laitahyökkääjä Mikael Pyyhtiä summasi pelin jämäkästi muutamaan lauseeseen.

– Kaveri iski parista ylivoimasta maalit. Me maksetaan aika kovaa hintaa siitä, että saadaan edes yksi maali. Aikalailla siihen ratkesi illan kamppailu, kuvaili Pyyhtiä illan ottelua.

TPS on pelannut tuloksellisesti erinomaista alkukautta, sillä TPS löytyi sarjataulukosta toiselta sijalta. Illan ottelussa joukkueen maaliodottoma oli jopa 4,70, mutta turkulaiset saivat tehdyksi ainoastaan yhden osuman, mikä alleviivaa turkulaisten maalinteon vaikeutta. KooKoon maalilla Oskari Setänen joutui venymään peräti 53 torjuntaan. Maalintekoon löytyisi nuorukaiselta yksiselitteinen ratkaisu.

– Enemmän miestä maalille. Niin kliseistä kuin se onkin niin kiekkoa maalille ja
miestä perään. Niin eiköhän se jonkun polkkareista ala pomppimaan.

Pyyhtiä kantoi ottelussa joukkueen kultakypärää, sillä joukkueen kaksi parasta pistemiestä, Juuso Pärssinen ja Markus Nurmi, olivat maajoukkueen mukana Venäjällä. Omaan suoritukseensa nuori laitahyökkääjä oli kuitenkin tyytyväinen, vaikka lopputulos ei tyydyttänyt Pyyhtiää.

– Kyllä mä olen ihan tyytyväinen omaan peliin. Toki harmittaa, että vain yksi maali tehtiin, vaikka siellä oli paljon enempään paikkoja.

Hyökkääjälle kuluva kausi on toinen täysi kausi liigamiehistön mukana. Pyyhtiä on tehnyt tällä kaudella 29 otteluun 12 tehopistettä ja maaliverkot ovat heiluneet viidesti. Columbus Blue Jacketsin NHL-varaus on kauttaaltaan tyytyväinen omaan tekemiseen tällä kaudella, mutta parannettavaa löytyy pelistä paljon.

– Olen ihan tyytyväinen, vaikka on siinä vielä paljon tekemistä kokonaisvaltaisesti pelin jokaisella osa-alueella. Pystyisin olemaan vahvempi sekä kiekollisessa pelaamisessa että puolustuspelaamisessa.

Yhdessä asiassa Pyyhtiä kuitenkin huomaa menneensä eniten eteenpäin tällä kaudella.

– Pelirohkeudessa. Uskaltaa pelata, kun tietää, millaista peli Liigassa on.

» Lähetä palautetta toimitukselle