TPS:n Mikael Pyyhtiä debytoi Liigassa perjantai-iltana: "Ihan hyvin vauhtiin pystyi sopeutumaan"

LIIGA / Haastattelu
TPS-käskyttäjä Marko Virtanen lisäsi kokoonpanoonsa Spengler Cupissa edukseen esiintyneen nuorukaisen.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto

Yhden pelaajan yksi iso tavoite täyttyi perjantai-iltana Tampereella, kun TPS:n 18–vuotias Mikael Pyyhtiä hyppäsi ensi kerran Liiga-kaukaloon. Päävalmentaja Marko Virtanen istutti nuoren miehen suoraan turkulaisten kakkosketjuun Petteri Wirtasen ja Joel Janatuisen rinnalle.

Pyyhtiän Liiga-debyytti piti sisällään lopulta 14 vaihtoa, joissa peliaikaa kertyi yhteensä 14 minuuttia ja 49 sekuntia. Hän oli joukkueensa toiseksi hanakin laukoja heti Zach Budishin jälkeen neljällä vedollaan ja kirjautti pistetilinsä auki olemalla mukana ottelun viimeiseksi jääneessä 5–3-maalissa.

— Kiekko tuli laidan viereen ja Budish huusi keskeltä olevansa vapaana. Käänsin sitten siihen suuntaan ja lähdin vaihtoon. Vaihtopenkille mennessäni näin, että äijät ovat tehneet maalin, kuvaili Pyyhtiä ensimmäistä tehopistettään Liigassa.

Pyyhtiä oli mukana joulukuun lopulla pelatussa Spengler Cupissa ja tämän turnauksen jälkeen Pyyhtiän oli annettu ymmärtää, että debyytti Liigan puolella olisi tulossa. Tieto Ilves-ottelun pelaamisesta tavoitti ottelua edeltävänä päivänä. Ilves oli vierailleen tyly isäntä ja Pyyhtiä myöntääkin, että Liigan vauhti yllätti.

— En kyllä ihan noin kovaa vauhtia osannut odottaa, mutta kyllä lopulta ihan hyvin vauhtiin pystyi sopeutumaan, Pyyhtiä totesi ottelun jälkeen.

Omaan esitykseensä turkulainen oli suhteellisen tyytyväinen.

— Omiin tuli liikaa maaleja, mutta muuten joukkueelta ihan OK peli. Henkilökohtaisesti vähän oli hakemista ensimmäiset kaksi erää, mutta sen jälkeen sai ihan hyvin pelistä kiinni. Jo pelkästään toiseen erään oli helpompi tulla sisään. Pyrin siihen, etten liikaa stressaisi tai jännittäisi vaan lähdin mukaan nauttimaan tästä.

Pyyhtiä arvioi, että taannoinen Spengler Cup toimi hyvänä valmistavana turnauksena Liiga-otteluita ajatellen.

— Ne pelit olivat hyvä apu. Osasi vähän paremmin valmistautua tähän, kun näki sitä tasoeroa verrattuna nuorten peleihin.

Nuoren turkulaisen syksy sujui mallikkaasti. A-nuorten puolella Pyyhtiä on nakuttanut menemään yli piste per peli -tahdilla eivätkä hyvät otteet olleet siis jääneet huomaamatta, sillä kutsu edustusjoukkueen mukaan tuli.

— Kausi on ollut yllättävän hyvä ja olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten hyvin A-nuorissa on mennyt. Vastuuta on tullut hyvin ja olen päässyt tekemään tehopisteitä.

TPS:n pelit jatkuvat jo lauantaina ottelulla Lukkoa vastaan, mutta vielä perjantai-iltana Pyyhtiän jatko Liigassa oli vielä avoinna.

— Jatkosta ei ole puhuttu vielä mitään, sen näkee sitten. Jos pelit eivät jatku Liigan mukana, niin loppukauden tavoitteet ovat tietenkin siinä vaiheessa A-nuorten pudotuspeleissä, Pyyhtiä kertoo.

Uralleen Mikael Pyyhtiä ei ole omien sanojensa mukaan vielä linjannut yksittäisiä selkeitä päämääriä, mutta vastuu Liigan puolella maistuisi.

— Tämä ensimmäinen Liiga-ottelu oli totta kai yksi niistä tavoitteistani. Mitään suoranaisia muita tavoitteita en ehkä osaa sanoa, mutta toki sitä haluaa tulla tänne Liigaan pelaamaan ja saada sitä vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle