TPS:llä oli varaa hylätä maajoukkueessakin pelannut puolustaja: "Yhtäkkiä otettiin vain kokoonpanosta pois"

LIIGA / Haastattelu
Santeri Lukka löysi uuden paikan Hämeenlinnasta.
Kuva © Saana Hakala
Turusta Hämeenlinnaan viime viikolla vaihtanut Santeri Lukka avasi perjantaina siirtoprosessinsa vaiheita. Puolustaja kiisti myös filmanneensa ottelussa KalPaa vastaan.

Perjantaina median jututettavissa ollut Santeri Lukka vaikuttaa vapautuneelta siirryttyään Turusta Hämeenlinnaan. Siirtoa edelsi katsomokomennus, jota ei Lukalle ehditty Turussa perustella.

− Joskus tällaisia ratkaisuja tulee. Pelasin alkukaudellakin suuria minuutteja, mutta syystä tai toisesta siellä tuli homma päätökseen, kertoo Lukka.

Lukka pelasi vakiokokoonpanossa kauden seitsemän ensimmäistä ottelua, mutta sen jälkeen tuli katsomokomennus. Toissa ja viime kaudella maajoukkueessakin pelannut Lukka sysättiin tylysti sivuun.

− Oli se tietyllä tapaa pitkä prosessi. Yhtäkkiä otettiin vain kokoonpanosta pois. Pelasin kuitenkin edellisenä iltana 25 minuuttia Mikkelissä. Se on vieläkin tietyllä tapaa vähän auki, mistä se jäi kiikastamaan. Se oli valmennuksen ja urheilutoimen päätös. Vedin siitä myös omat johtopäätökset, ja päätin että voin katsella muuta.

Turussa kauden aikana tapahtuneet vastoinkäymiset ovat ehtineet vaikuttaa jonkin verran myös pelaajiin.

− Sehän on selvä, ettei se olotila mikään paras ole. Kyllä siellä usko oli koko ajan, että homma kääntyy. Olen kuitenkin ollut nyt melko ulkopuolisena siitä touhusta jo pidemmän aikaa. Lounaalla olen kuitenkin jätkien kanssa käynyt ja uskoa on siihen, että hommat kääntyy. Muuhun ei voi vaikuttaa kuin peliin itse.

Vanhalle seuralleen Lukka toivoo parempaa.

− Haluaisin kyllä, että sielläkin saataisiin homma jiiriin, mutta kaikenlaista häsmäkkää on. Media vielä kun lyö maassa makaavaa. Se kansi on nyt minun osaltani kiinni ja keskityn nyt peliin täällä.

Tuttujen luo Hämeenlinnaan

Lukan mukaan hänellä oli muutamia vaihtoehtoja. Hämeenlinna kiinnosti entuudestaan tuttujen valmentajien sekä virkeältä vaikuttavan pelaamisen vuoksi. Mikkelistä tuttu Antti Pennanen on Lukan mukaan sama ihminen kuin kaudella 2014-15, jolloin miehet olivat molemmat Jukureissa. 

− Kyllä se sama "Pendo" on siellä alla. Kokemusta on kyllä tullut, ja arvostan häntä paljon valmentajana.

Ensimmäisestä HPK-pelistä KalPaa vastaan jäi Lukalle hyvä maku suuhun. Vastuuta kertyi yli 23 minuuttia.

− Yllätys oli, miten jaksoi tauon jälkeen niin paljon kamppailla. Tiedän, että jaksan isoja minuutteja tässä Liigassa pelata. Tykkäsin, kun pääsin pitkästä aikaa pelaamaan.

Lukka kertoo saaneensa itsestään TPS-aikaa enemmän irti nyt.

− Ekan pelin aikana jo näki, että omat vahvuudet tulivat ehkä paremmin esille kuin puolentoista vuoden aikana Turussa. Ehkä tietyllä tapaa kiekollisempaa peliä täällä, sellaista yhteistyön jääkiekkoa. Uskon, että pääsen toteuttamaan itseäni paremmin täällä.

KalPa-pelissä yksi Lukan kaatuminen loppuhetkillä sai aikaan isot protestit kotijoukkueelta. Lukka sanoo, että protestointi oli turhaa.

− En filmannut. Se ei kuulu tapoihini. Maila jäi jalkoihin ja kaaduin. Sehän oli kaiken lisäksi jo meidän ylivoimamme valmiiksi.

"Eikä laukauskaan mikään tuhnu ole"

Kokonaiskuva HPK:n joukkueesta on erittäin positiivinen.

− Kyllä huomaa, että joukkueessa on tekemisen meininki ja iloisia jätkiä. Hienoa tulla Hämeenlinnaan, olen tosi tyytyväinen että pääsin tänne.

Mitä Lukka sitten tuo HPK:n joukkueeseen? Puolustaja uskaltaa vähän kehuakin itseään.

− Minut voi pistää tilanteessa kuin tilanteessa kentälle. Olen monipuolinen, eikä laukauskaan mikään tuhnu ole. Maailman nopein en ole.

HPK-valmentaja Juuso Nieminen avaa Lukan roolia peluutuksen näkökulmasta.

− Santeri tuo syvyyttä ja laajuutta pakistoon. Kestää myös enemmän, jos joku loukkaantuu. Jämäkkyyttä ja peruspelaamista.

KalPa-peli oli Niemisen mukaan hyvä signaali koko joukkueen itseluottamuksesta. Sitä testataan toden teolla taas lauantain pelissä Kärppiä vastaan.

− Tappioasemassakin jaksoimme jauhaa ja luottaa siihen, että perustekeminen tuottaa tuloksen. Luottamus oli ja se tapahtui. Nyt näemme, mihin matka alusta asti on kulkenut ja mitä olemme oppineet.

HPK kohtaa kotonaan Kärpät lauantaina klo 17.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle