TPS-yllättäjä Topias Haapanen luottavaisena loppukauteen: "Runkosarjan loppu on meille kulminaatiopiste"

LIIGA / Haastattelu
Topias Haapanen pelaa TPS:ssä kolmatta kauttaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Topias Haapanen lähtee luottavaisena kohti kevättä, vaikka TPS:n peli ei ole viime aikoina toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvästä alivoimapelaamisestaan tunnettu hyökkääjä on saanut tällä kaudella juhlia pisteilläkin, sillä henkilökohtainen piste-ennätys on jo laitettu uusiksi.

TPS:ää seuraavat ihmiset ovat pistäneet merkille numeron 77, joka taistelee tilanteet loppuun asti.  

Juniorivuosinaan Topias Haapanen teki paljon pisteitä, ja siksi odotusarvona olikin se, että sama meno jatkuu miesten peleissä. Haapanen säväytti Ässien paidassa kaudella 2019–20, jolloin TPS kiinnostui hänestä. 

Pistetehtailu ei kuitenkaan ole jatkunut Liigassa lähellekään samaa tahtia kuin junioreissa, vaan rooli on löytynyt nelosketjusta Juhani Jasun rinnalta. Kaksikko on pysynyt samana, vaikka kolmas lenkki onkin vaihdellut Kalle Väisäsestä Lauri Korpikoskeen.  

– Meillä vaan Jasun kanssa alusta asti syntyi hyvä keskinäinen kunnioitus ja luottamus. Hänen kanssaan on todella helppo pelata. 

Monipuolinen hyökkääjä on joutunut kamppailemaan pelipaikasta jokaisessa aikuisten joukkueessa, missä hän on pelannut. Liigapelajä on kertynyt TPS:n lisäksi Ilveksessä ja Ässissä. Näiden lisäksi Haapanen on käynyt lainasopimuksella Mestiksessä Kooveen joukkueessa.

– Ennen Tepsiin tuloa pelasin milloin missäkin, enkä saanut mistään selvää roolia. Turussa päätin, että otan joukkueesta ison ruudun, ja minulle se löytyi puolustavammasta roolista. Nautin pelaamisesta, niin haluan hoitaa roolin kuin roolin kunnialla.

Tällä kaudella on kuitenkin onnistumisia tullut myös pisteiden valossa. Mitään erityistä syytä siihen ei Haapasen mukaan ole. Kova työ on kantanut hedelmää ja onnistumiset ovat ruokkineet onnistumisia.

Puolustus pitää

Runkosarja on sujunut TPS:llä vaihtelevasti. Välillä voittoja on tullut, vaikka peli ei järin tehokasta ole tullut. Tasaisuuden löytäminen on myös Haapasen toiveena, kun kauden tärkeimmän pelit ovat nurkan takana. 

– Runkosarjan loppu on meille kulminaatiopiste. Luotan, että pelaamiseen löytyy tasaisuutta ennen kuin pudotuspelit alkavat. 

TPS:n puolustusvoittoinen peli ei ole aina silmiähivelevän kaunista, mutta tulosta sillä on kuitenkin saatu aikaan. Siitä osoituksena kaksi viimeisintä kautta ovat päättyneet finaaleihin, joissa molemmissa on kuitenkin tullut tappio.

– Molemmat joukkueet olivat hyviä. Kummassakin joukkueessa oli todella taitavia pelaajia, jotka pystyivät ratkomaan pelejä. Vaikea arvioida, kumpi niistä on maistunut makeammalta, kun molemmat hopeat ovat maistuneet hyvältä loppujen lopuksi. 

Kaksi pelaajaa tulee Haapasella mieleen, kun puhutaan, ketkä johtavat joukkoja edestäpäin. Vähemmän yllättäen he löytyvät kokeneemmasta päästä. Haapanen nimeää Jasun ja Korpikosken pukukopin johtajiksi. 

– Itse olen kopissa aika hiljainen. Pyrin kuitenkin juttelemaan kaikkien kanssa ja ottamaan kaikki huomioon. 

Vapaa-ajalla irti jääkiekosta

Ihmisenä Haapanen kuvailee itseään "normaaliksi ikäisekseen" nuoreksi sinkkumieheksi, joka tykkää rauhallisesta kotielämästä.

 – Olen toistaiseksi hyvin tyytyväinen omaan elämääni!

 – Vapaalla on tärkeää päästä irti jääkiekosta ja rentoutua. Rentoutumiseen ei ole mitään tiettyä keinoa, vaan kaverit ja esimerkiksi pleikkarin pelaaminen ovat hyvää ajanvietettä. 

Kolmatta kauttaan TPS:n paidassa viilettävä pelimies ei tunnusta turkulaistuneensa ainakaan vielä, sillä koti löytyy edelleen Tampereelta. 

Päivän polttavana puheenaiheena viime aikoina on keskusteltu suljetusta Liigasta ja sen avaamisesta. Kysymykseen pitäisikö Liiga avata vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Ehdottomasti pitäisi avata ja karsinnat tuoda takaisin. Siitä minulla ei ole visiota, mikä olisi sarjajärjestelmä. Jokereille ja Kiekko-Espoolle pitäisi antaa reilu mahdollisuus palata Liigaan. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle