TPS-tähti Markus Nurmi tietää Ilveksen pelinopeuden − "Meidän täytyy jonkun verran hidastaa heidän tekemistään"

LIIGA / Haastattelu
Markus Nurmi on ollut tehokas niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Viime vuoden hopeajoukkue TPS lähtee tavoittelemaan toista peräkkäistä finaalipaikkaa. Puolivälierien jälkeen pudotuspelien pistepörssiä johtavan Markus Nurmen mielestä HIFK-sarja valmisti turkulaisjoukkueen hyvin välieriin

TPS eteni HIFK:ta vastaan jatkoon lopulta voitoin 4−3. Kotiedulla oli lopulta ratkaiseva merkitys, vaikka molemmat joukkueet nappasivatkin yhden vierasvoiton puolivälieräsarjan keskivaiheilla.

− Kova ja tasainen sarjahan se oli. HIFK:lla oli todella laadukas porukka. He olivat fyysisiä ja kovia kamppailemaan, ja heillä oli todella hyvät pelaajat. Ei ne pelit tuosta paljoa kovene jatkossa, TPS-hyökkääjä Markus Nurmi kommentoi.

Nurmen mielestä puolustuspeli oli turkulaisilta ratkaisevasti parempaa kuin helsinkiläisiltä.

− Mielestäni ansaitsimme päästä jatkoon. Saimme hyvin ajan ja tilan heidän hyökkääjiltä pois, se oli iso juttu sarjan voittamisessa. Hyvä puolustaminen ja tietysti hyvä maalivahtipeli oli tärkeää.

Sarjassa nähtiin ajoittain kovia otteita, ja tästä myös Nurmi sai osansa jouduttuaan Jordan Schmaltzin huitomaksi neljännessä ottelussa. Samassa ottelussa Schmaltzin lisäksi kentältä ajettiin myös toinen HIFK-puolustaja Miro Karjalainen. Vastaavasti seitsemännessä ottelussa HIFK:n Johan Motinin ja TPS:n Jonne Tammelan kohtalona oli aikainen suihkukomennus.

− Totta kai silloin kun kaikki pelaavat täysillä, sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Niissä pitää vain pitää pää kylmänä, eikä turhiin asioihin pidä käyttää energiaa, Nurmi arivoi.

Sekä TPS:llä että Ilveksellä on takanaan seitsemän ottelun puolivälieräsarja. Ilves pelasi jatkoeriä yhteensä 39 minuutin ja 34 sekunnin ajan, kun TPS:llä vastaava lukema on 14 minuuttia ja 27 sekuntia. Ero on loppujen lopuksi marginaalinen.

− Ei ole energiaetuja, olemme pelanneet saman verran. Hyvät fiilikset lähteä eteenpäin. Olemme hyvässä kunnossa, kyllä me jaksamme pelata, Nurmi uskoo.

TPS on löytänyt hyvät ketjukoostumukset, ja siten joukkueen peli löysi uomansa, kun TPS päätti runkosarjan viiteen voittoon.

− Hirveästi ei tarvinnut muuttaa kentällisiä viime aikoina, todella toimivia koostumuksia. Hivenen erilaisia roolituksia eri kentissä, mutta kun ne toimivat, turha niitä on vaihtaakaan.

Nurmi on pelannut lähes koko kauden Juuso Pärssisen kanssa, kunhan molemmat ovat olleet pelikykyisiä. Kolmantenakin lenkkinä on jo pitkään ollut Mikael Pyyhtiä, joka nousi helmikuussa kovaan maalivireeseen.

− Sillä koostumuksella olemme pelanneet pitkään, ja mielestäni todella hyvin.

HIFK:ta vastaan suurta roolia ottivat myös TPS:n ulkomaalaiset. Jack Rodewaldin rinnalla pelaavat Juraj Slafkovský ja Tyler Steenbergen. Mukana on pelaajia, joilla oli vaikea alkukausi, mutta kauden mittaan pelin taso on noussut.

− Pudotuspeleissä he ovat pelanneet todella hyvin. He ovat saaneet hyvin itseluottamusta ja pelaavat hyvällä tasolla. Siitä on hyvä jatkaa.

Varsinkin Slafkovský nousi esiin olympialaisissa, joissa hän johdatti Slovakian pronssimitaleille. Sen jälkeen peli on kulkenut eri tavalla myös seurajoukkueessa.

− Hän sai sieltä huikeiden kisojen jälkeen paljon itseluottamusta ja on ollut sen jälkeen todella hyvä myös meillä.

Markus Nurmi juhli kauden Ilves-peleissä.
Kuva © Tiia Mahkonen

TPS:n vastustajana välierissä on Ilves. Nurmi haluaa aluksi unohtaa vastustajan, mutta osaa kuitenkin painottaa tupsukorvien vahvuuksia.

− Ei mitään ihmeellistä vastustajasta. Parempi keskittyä omaan tekemiseen.

− Ilves kuitenkin haluaa pelata vauhdikasta jääkiekkoa ja mennä päästä päähän. Meidän täytyy jonkun verran hidastaa heidän tekemistään, eikä lähteä täysillä heidän tahtiin mukaan.

Runkosarjan aikana pelit olivat melko poikkeuksellisia, sillä kaikki kohtaamiset päättyivät vierasvoittoon. Ilves voitti kahdesti Turussa, TPS kertaalleen niin Hakametsässä (jossa TPS vieraili Ilveksen viimeisessä kotiottelussa) kuin Nokia Arenalla.

− Kotipelien merkitys tulee varmasti olemaan pudotuspeleissä isompi, mutta kyllähän se osoittaa sen, että pystymme voittamaan missä vaan.

Nurmi itse oli kohtaamisissa tehokas tehtyään peräti viisi maalia. Se oli enemmän kuin mitään muuta joukkuetta vastaan.

− Meidän kenttä pelasi tosi hyvin Ilves-pelit ja olimme iskussa. Mukavaa lähteä sitä kautta pelaamaan.

TPS-hyökkääjä uskoo, että puolivälieräsarjan myötä valmistautuminen Ilves-peleihin on kunnossa.

− HIFK oli sen verran kova vastus, että olemme kyllä täysin valmiita myös tähän sarjaan.

Mitkä ovat sitten ne keinot, millä Nurmen mielestä TPS vie ottelusarjan voiton?

− Puolustuspeliin pitää satsata. Mitä paremmin puolustetaan, sitä paremmin myös hyökätään, näin ainakin uskon. Meidän ylivoimaa pitää vielä parantaa, viime peleissä HIFK:ta vastaan saimme maaleja, jatketaan siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle