TPS-tähti Ilkka Heikkinen väläytti jopa uransa lopettamista perjantaisen ulosajon jälkeen − "En halua pelata sellaista lajia, jossa ei voi taklata lujaa"

LIIGA / Haastattelu
TPS:n Ilkka Heikkinen oli varmasti ottelusarjan ratkettua Turkuhallin pettynein pelaaja.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Ilkka Heikkisen kausi päättyi tylysti, kun tähtipuolustaja ajettiin kentältä ulos avauserässä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklaus aiheutti järjettömän vihellyskonsertin turkulaisyleisössä, ja Heikkinen yhtyi tähän pelin jälkeen.

− Olen huolissani koko jääkiekosta. Tuntuu, että sääntömuutokset tappavat taklauksen koko lajista. Muutama tuomari on niin huolissaan kovista taklauksista, että aina täytyy antaa jäähy päähän kohdistuneesta taklauksesta, vaikka se ei ole kyseessä.

Palautetta lähti myös HPK:n suuntaan.

− Muutamaa pelaajaa tuolta toisesta kopista ei voi edes kutsua jääkiekkoilijaksi. Sellaista naaman pitelyä oli koko sarja, ja jos pelkää taklauksia, se ei tarkoita sitä, että voi pidellä naamaa. Tuomarit menevät näihin vielä halpaan.

Erittäin pettynyt puolustaja rökitti myös lajin päättäjiä.

− Tässä ollaan tappamassa tärkeä osa jääkiekosta. Kun ei enää tapellakaan saa, niin sitten viedään vielä taklauskin lajista. Ennen opimme, kun tuli kunnon mälli, ettei pää alhaalla enää luistella. Nyt jätkät painelee tuolla pää alhaalla, ja sitten se on ulosajo saman tien. Kunnon jääkiekkoilija pitäisi saada päättämään asioista.

Heikkinen on huolissaan myös lajin viihdearvosta.

− Eihän se yleisöllekään ole kivaa, jos ei saa taklata. Tuntuu, että tällaista lajia ei viitsi enää pelata. Täysi vitsi koko laji. Aina kun taklaa, ei tiedä tuleeko kymmenen ottelun pelikielto ja kymppitonnin sakot.

Jatkatko uraasi?

− Katsotaan nyt, luultavasti en tällaisen jälkeen. En halua pelata sellaista lajia, jossa ei voi taklata lujaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle