TPS-tähti Ilari Filppula vaitonainen vaisusta pelivireestään − "Nyt ei tarvitse miettiä omia pelejä ollenkaan"

LIIGA / Haastattelu
C-kirjain on koristanut Ilari Filppulan rintaa aina, jos Lauri Korpikoski ei ole ollut kokoonpanossa.

TPS otti erittäin tärkeän voiton maanantai-iltana, kun HPK kaatui jatkoerässä 3−2. Turkulaisten alku oli kuitenkin jälleen jähmeä, ja ensimmäinen laukauskin tuli vasta yhdeksän peliminuutin jälkeen. Suurimman osan kaudesta kapteenina viettänyt Ilari Filppula ei osannut kertoa syytä kehnoon avaukseen.

− Alku oli tosi ponnetonta pelaamista, mutta en tiedä mistä se johtuu. Olemme joka kerta joutuneet takaa-ajoasemaan, ja edes HPK:n maali ei herättänyt meitä. Onneksi maalivahtimme piti meidät mukana pelissä, Filppula huokasi.

Toisessa erässä TPS hallitsi peliä, mutta tasoitusta enemmän mustavalkoiset eivät onnistuneet tekemään lisäosumia. Turkulaisten hallinta jatkui päätöserän alkuminuuteille, jolloin Jonne Virtanen iski TPS:n ensimmäisen kerran ottelusarjassa johtoon. HPK kuittasi osuman vain kahden minuutin jälkeen, kun mustavalkoiset alkoivat peruutella. 

− Pelasimme nousujohtoisesti 2−1-johtomaaliin asti. Sen jälkeen oikein odotimme, että HPK pääsee tekemään tasoitusmaalin. Tällä hetkellä emme osaa hyödyntää momentumeita.

Turkulaisilla on ollut vaikeuksia päästä maalin eteen, sillä hämeenlinnalaiset putsaavat mallikkaasti maalinedustan tyhjäksi. Tämä taas auttaa HPK-vahti Emil Larmia koppaamaan kiekot.

− Tämä on ollut meille ongelma koko kauden. Tätä pitää parantaa ja saada lisää likaisia maaleja, Filppula kuvaili.

Filppula kärsi keväällä loukkaantumisesta ja sen jälkeen mailataiturin peliesitykset ovat olleet huomattavasti huonompia kuin sitä ennen. 12 pelissä loukkaantumisen jälkeen on syntynyt vain tehot 0+4, ja teholukema on seitsemän pykälää pakkasella.

Filppulalta ja hänen ketjultaan odotetaan pudotuspeleissä vielä suurta petrausta, sillä tähän saakka ketju on ollut TPS:n heikoin. Filppula itse vakuutti HPK-voiton jälkeen olevansa täydessä kunnossa.

− Pelissäni on ollut haasteita, mutta onneksi nyt ei tarvitse miettiä omia pelejä ollenkaan. Kunhan joukkue voittaa, niin se on tärkeintä. Yritän toki parantaa koko ajan ja pelata niin hyvin kuin pystyn.

HPK johtaa ottelusarjaa 2−1, ja sarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle