TPS sai yllätystäydennyksen puolen vuoden sairauslomalta − "Aika uskomattomalta tuntuu"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Anttalainen nähtiin viimeksi tositoimissa lokakuun alussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Aleksi Anttalainen pelikomennuksen ratkaisevaan välierään lyhyellä varoitusajalla. Edellisen kerran polvivammasta kärsinyt TPS-puolustaja nähtiin tositoimissa lokakuun alussa.

TPS koki kolauksen ennen kuudetta välierää, kun profiilipuolustaja Eemil Viro joutui jäämään sivuun kokoonpanosta. Paikkaaja oli ainakin joukkueen ulkopuolisille yllätys: lokakuussa polvivamman vuoksi leikkauspöydälle joutunut Aleksi Anttalainen täydensi turkulaismiehistön vankalla taisteluilmeellään.

Puolen vuoden pakkolepo ei turkulaispuolustajan otteissa juuri näkynyt. Runsaat 11 minuuttia pelannut Anttalainen keskittyi perusasioiden huolelliseen tekemiseen.

− Kyllä mä tässä olen viimeiset kaksi viikkoa ollut aika lailla kunnossa. Miten sitä nyt sanoin kuvailisi, aika uskomattomalta tuntuu. Vaikka olen pidempään treenannut, en ole silti puoleen vuoteen pelannut, pelaaminen on niin eri asia. Hienoa, että pääsin pelaamaan, ja sain onnistumisia simppelillä pelaamisella.

Palloseura sinetöi finaalipaikkansa tiiviillä esityksellä. Kovassa pelitahdissa ei nähty kevätkauden räiskyvintä näytöstä, mutta mustavalkoisten paketti oli tiukasti kasassa lähes täydet 60 minuuttia. TPS-maalilla Andrei Karejev piti välieräsarjan kotiotteluissa pömpelinsä koskemattomana yli 170 minuuttia ja antautui ainoan kerran vasta loppuminuuteilla.

− Tämä oli meiltä kova puolustustaistelu, saatiin hyvin pidettyä Ilves pois maalinedustalta ja sitä kautta kairattiin sitten voitto. Omaan peliin voi olla tyytyväinen, kun pystyin vähän auttamaan joukkuetta.

Leikkaushoitoa vaatineesta polvivammasta kuntoutuminen jäälle saman kauden aikana on itsessään kova urakka, mutta kenties vaikeinta Anttalaisen koettelemuksissa on ollut seurata oman joukkueen koitoksia sivusta.

TPS-puolustaja myöntää avuttoman sivustaseuraamisen hankaluuden, mutta Anttalainen kokee osanneensa kääntää vaikeudet opiksi.

− Se on ollut välillä rankkaa katsoa sivusta, mutta henkisesti on menty aika paljon eteenpäin ihmisenä. Vaikka tulee epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä, niistä mennään aina eteenpäin ja laitetaan taas kaikki likoon.

Aleksi Anttalainen ja TPS esiintyivät Liigan finaaleissa jo viime keväänä, mutta tällä kertaa kokemus on tyystin erilainen. Tyhjien katsomoiden sijaan ympärillä mylvivät Suomen suurimpien areenoiden täyteen ahdetut lehterit.

TPS-kasvatille jo yksittäinen välieräkoitos oli unohtumaton kokemus.

− Olihan se tosi siistiä. Viimeksi kun oli saman verran jengiä hallissa, olin 11-vuotiaana katsomassa finaaleita hallissa. Uskomatonta päästä nyt itse mukaan.

TPS:n ja Tapparan finaalisarja käynnistyy keskiviikkona Tampereelle. Suuria myyntipuheita ei tarvita, Anttalainen summaa tulevien pelien olevan parasta mitä hän tietää.

− Erittäin laadukas jengi tulee vastaan, pitkä ja vaikea sarja on varmaan luvassa, mutta mikäs sen parempaa olisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle