TPS rämpii vaikeassa tappioputkessa − Kalle Kaskinen kiistää: "Ei ole ollut pelillisiä ongelmia vähään aikaan"

LIIGA / Haastattelu
Kalle Kaskisen TPS:n alkukausi on ollut vaikea.
Kuva © Timo Savela

TPS:n vaikea alkukausi sai jatkoa, sillä tappio HIFK:lle tarkoitti sitä, että turkulaiset valahtivat jumbosijalle Liigassa. 

TPS on kerännyt 11 ottelussa vain kymmenen pistettä. 

− Peli numero yksitoista ja kaivaisin vain kolme huonoa peliä. Numeroita pitää saada taululle ja on selvä, että siellä tulee virheitä, mutta tehokkuus, roolit ja vastuut, etenkin erikoistilanteissa, korostuu. Tässä on tuskaa ollut, kun ei ole tulosta tullut. Mielestäni aika laadukas kiekkomatsi, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen totesi ottelun jälkeen. 

TPS meni avauserässä Lauri Pajuniemen osumalla 1−0-johtoon, mutta HIFK nousi tasoihin päätöserässä Otto Paajasen maalilla ja viimeisteli voittomaalin ylivoimalla, kun Sebastian Dyk viimeisteli kauden kolmannen osumansa.

− Ratkaisu oli tietysti kova: kiekko katsomoon ja väärä vaihto − siitä kaksi alivoimaa tapettavaksi. Siitä ne sitten kostautuivat. Emme saaneet kiekkoja pussiin ja se oli siinä.

TPS on saanut alkukauden aikana runsaasti kritiikkiä, etenkin sosiaalisessa mediassa. TPS majaileekin lauantain kierroksen jälkeen väärässä päässä taulukkoa. 

On selvää, että TPS on toistaiseksi ainakin tuloksellisesti alisuorittanut. Kaskisen mielestä TPS:llä ei ole kuitenkaan pelillistä ongelmaa, vaan erikoistilanteet ovat olleet murheenkryyneinä. 

− Mielestäni ei ole ollut pelillisiä ongelmia vähään aikaan. Se on selvä, että kun tulee tappioita, se syö itseluottamusta vahvastikin pois. Siitä huolimatta pystymme pelaamaan laadukkaasti kiekolla, pystymme pelaamaan paineen alla, löytyy erilaisia malleja ja välejä. Löytyy ihan riittävästi hyökkäyspelaamista ja luomme paikkoja.

− Erikoistilanteet tämänkin illan ratkaisi. Se, miksi emme ole saaneet voittoja, syy löytyy erikoistilanteista, Kaskinen jatkoi. 

Mikä erikoistilanteissa sitten sakkaa? 

− Vähän rytmi puuttuu, menee ehkä vähän pakottamiseksi ja siksi se on hidasta, emmekä saa sitä määrää laukauksia, mitä pitäisi saada. Alkukauden ylivoimamaalit olivat melkein perinteisistä kuvioista, saimme hyvällä rytmillä kiekkoa viivaan ja tuli laukauksia sekä voitimme irtokiekkoja. Siitä sitten lapioitiin sisään, nyt niitä ei ole tullut ja tulos on tuossa, Kaskinen vastasi. 

HIFK-TPS-ottelun erikoisuutena oli 90-henkinen sinfoniaorkesteri, joka viihdytti kiekkokansaa läpi illan. 

Kaskisen mukaan se toi halliin lisäfiilistä. 

− Hallin hyvä fiilis tarttui molempiin joukkueisiin ja kyllä meillä oli hyvä tunnetila ja kamppailupelaamista ja myöskin vahva usko siihen, että pystymme pelaamaan vahvan kiekkopelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle