TPS-puolustaja Santeri Lukka viiletti laiturina kahden Mestis-pelin kokemuksella - "Sovimme pelin aikana kuka repii"

LIIGA / Haastattelu
Santeri Lukka on summannut 25 ottelussa tehot 1+10.
Santeri Lukka pelasi kelpopelin Lukkoa vastaan hyökkääjän tontilla, kun turkulaiset kärsivät hyökkääjäpulasta loukkaantumisten vuoksi. Kuopiosta Turkuun täksi kaudeksi siirtynyt vahva luistelija ei ole katunut siirtopäätöstään.

TPS-puolustaja Santeri Lukka pääsi viilettämään laitahyökkääjänä perjantai-iltana Lukkoa vastaan. 27-vuotiaalla potkukoneella oli kahden Mestis-ottelun verran kokemus hyökkääjänä pelaamisesta.

− Hauskaa oli pelata hyökkääjänä, vaikka otanta siltä pelipaikalta on pieni. Mielestäni peli meni hyvin, sillä kenttämme loi enemmän paikkoja kuin niitä tuli omiin.

− Sovimme pelin aikana, kuka jää alle, ja kuka repii. Uusia asioita, mutta minulla on jonkin näköinen kokemus paikasta.

Lukka on pelannut hurjia minuutteja TPS-puolustuksessa, yli 20 minuuttia ottelua kohden keskimäärin. Hyökkääjänä Ässät-kasvatti kellotti noin 15 minuuttia jääaikaa.

− Hyökkääjänä joutuu pysähtymään ja lähtemään liikkeelle useammin sekä joutuu luistelemaan pidempiä siivuja päästä päätyyn kuin pakkina. Vaikka peliaika oli pienempi, niin kuorma oli lähestulkoon sama.

27-vuotias puolustaja ei ole katunut päätöstään lähteä Kuopiosta.
Kuva © Timo Savela

Porissa syntynyt puolustaja lähti kuusi vuotta sitten Savon kiertueelle, ja pelasi Mestistä SaPKossa sekä Jukureissa. KalPan miehistöön hän murtautui kaudella 2015-16, missä mies myllersi kolme kokonaista kautta. Nyt oli aika palata rannikolle.

− Tykkäsin olla Kuopiossa, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että olisi hyvä vaihtaa maisemaa. En ole tähän mennessä sitä katunut, sillä täällä on hyvä joukkue. Olemme sarjan kärkikahinoissakin.

Jotain Lukka jäi kuitenkin kaipaamaan kalakukkokaupungista, mutta korvaavia asioita on löytynyt myös Turusta.

− Jäin kaipaamaan tietysti Niiralan monttua, Puijon näkötornia ja Puijonlaakson maisemia, kun koiran kanssa siellä käveli. Turussa on Ruissalo ja jokiranta, jotka ovat korvanneet Kuopion vastaavat paikat hyvin.

TPS jatkaa pelejään lauantaina, kun se kohtaa revanssiottelussa Lukon Raumalla.

− Ensimmäinen erä oli meiltä tänään todella hyvää kiekkoa, ehkä jopa kauden parasta. Tästä pelistä jos avauserä otetaan mukaan, niin hyvä heiluu, Lukka naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle