TPS jäi tylysti Lukon jalkoihin, Sebastian Repo tyynen tyytyväinen joukkueensa kärsivällisyyteen: "Nähtiin, että meidän jauhaminen riittää"

LIIGA / Haastattelu
Sebastian Repo pääsi tuulettamaan pudotuspelien avausosumaansa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Rauman Lukon kurssin korjaus toisessa finaalissa ei jättänyt jossitteltavaa. Äijänsuon isännät veivät peliä alusta loppuun, ja lopulta pelin hallinta toi myös tulosta. Onnistumisten tuomaa raumalaisten vapautuneisuutta oli helppoa aistia ottelun loppupuolella. 

Lukon avainhahmoihin lukeutunut Sebastian Repo myönteli tyytyväisyyttään lauantaitanssien tahtiin.

– Hyvä esitys meiltä, oltiin tällä kertaa valmiimpia kamppailemaan. Olen ylpeä joka jätkästä, Repo summasi sinipaitojen iltapuhteen.

– En tiedä oliko ekassa pelissä vähän jännitystä vai mitä, mutta nyt oltiin pelin päällä alusta asti ja pidetiin se omissa käsissä.

Lukko-leirissä viikonlopun avainasia oli kärsivällisyys. Finaalien ennakkosuosikki esiintyi jo perjantaina pelin kuvan perusteella tarpeeksi hyvin voittaakseen, mutta henkisesti terävä ja fyysisesti ahnas TPS iski armotta tilaisuuden tullen. Näytelmän juoni kirkastui entisestään lauantaina.

– Ei oikeastaan muutettu mitään, samalla lailla jatkettiin kuin on koko kausi menty. Totta kai käytiin peliä läpi, eilen ei oltu tarpeeksi teräviä ja siihen saatiin nyt hyvä parannus, Repo pohti.

Kovin testi isäntien kärsivällisyydelle oli maalinteon vaikeus. Loistavasti puolustava TPS otti perjantaina edun Karri Rämön huippuesityksen turvin ja lauantainakin peli pysyi pitkään maalittomana Lukon hallinnasta huolimatta.

TPS-maalille palannut Andrei Karejev torjui komeat 37 laukausta. Ottelun luonnetta kuvastaa hyvin se, että Lukon maalin suulla Lassi Lehtinen kirjautti nollapelin 13 torjunnalla.

Repo itse alusti Aleksi Saarelan tärkeän osuman toisessa erässä ja sijoitti loppuhetkillä pudotuspelikevään ensimmäisen osumansa tyhjään pömpeliin. Henkilökohtaiselle saldolle Lukko-hyökkääjä ei suuremmin painoarvoa antanut. Joukkueen maltti häntä sen sijaan ilahdutti.

– Sitähän nämä kevään pelit usein on, vähämaalisia ja tiukkaa vääntöä. Pitää vaan olla kärsivällinen. Jaksettiin uskoa omaan juttuun ja nähtiin, että meidän jauhaminen riittää.

Sunnuntain lepopäivän jälkeen finaalisarja jatkuu maanantaina ja tiistaina Turussa. Pelin henki on selvä: Lukon on pakko voittaa vähintään toinen koitos. Sebastian Repo ei lähde povaamaan tulevien pelien luonnetta, mutta linjaa raumalaisten jatkavan samoin asein.

Samalla hän nostaa hattua kotiedun Raumalta anastaneelle vastustajalle. TPS on hankala vastus tällä hetkellä.

– Me ainakin jatketaan meidän peliä ja varmasti ollaan viisaampia taas. Se on selvää, että finaaleissa on hyvä joukkue vastassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle