TPS:ään siirtynyt Jonne Tammela janoaa lisää menestystä: "Kun kerran voittaa, haluaa voittaa joka vuosi"

LIIGA / Haastattelu
Jonne Tammela voitti Lukon paidassa Suomen mestaruuden.
Kuva © Joonas Kämäräinen
TPS hankki hyökkäyspäähänsä kovaa osaamista, kun Raumalla pelaajana isoja askelia ottanut Jonne Tammela siirtyi TPS-paitaan. Tuore mestari hakee Turusta seuraavaa nostetta uralleen.

Turun Palloseura valmistautuu tällä hetkellä syksyllä käynnistyvään Liiga-kauteen. TPS ilmoitti toukokuussa tehneensä hyökkääjä Jonne Tammelan kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Keväällä Lukon kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Tammela toteaa heti kättelyssä, että juhlat on nyt juhlittu.

− Pari viikkoa kun oltiin karanteenissa, niin ei siinä paljon enää juhlittu. Pikkuhiljaa olen alkanut harjoittelemaan, ja katseet ovat vahvasti ensi kaudessa, toteaa Tammela.

Raumalaisten mestaruus oli pitkän ja raskaan työn tulos. Lukko dominoi Liigaa lähes täydellisesti kaksi vuotta putkeen. 23-vuotias hyökkääjä toteaa, että loistava ryhmähenki oli yksi avain mestaruuteen.

"Haluan pelaajana vielä kehittyä, ja tavoitteet ovat muualla kuin Liigassa"

− Kyllä se alkoi jo edelliskaudesta. Meidän runko pysyi myös hyvin kasassa. Pelisysteemi oli tuttu, ja uudet vahvistukset pääsivät nopeasti kiinni siihen. Hengailimme paljon yhdessä ja meille järjestettiin erilaisia tapahtumia kauden aikana. Jokaisen kuuden pelin jakson jälkeen menimme joukkueen kanssa syömään ja kävimme kyseisen jakson läpi, hyökkääjä paljastaa.

TPS on seuraava askel

Tammela solmi TPS:n kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen, mikä kertoo hyökkääjän aidosta halusta jatkaa Palloseuran kilven kiillotusta. TPS:n nouseva maine suomalaisessa jääkiekkoyhteisössä sai myös Tammelan vakuuttuneeksi.

− Haluan pelaajana vielä kehittyä, ja tavoitteet ovat muualla kuin Liigassa. Kaikki myös näkivät kun TPS pelasi finaaleissa, niin täällä on myös erittäin hyvä joukkue. Sanotaan myös, että kun kerran voittaa, haluaa voittaa joka vuosi.

− Seurajohdon kanssa keskusteltiin ja se sai minut vakuuttuneeksi, että täällä tehdään oikeita asioita. Keskusteluista tuli minulle todella hyvä fiilis.

TPS:n päävalmentajana aloittaa Jussi Ahokas. KooKoosta saapuva valmentaja oli myös iso tekijä siihen, että Tammela siirtyi Turkuun.

− Omakohtaista kokemusta (Ahokkaasta) ei ole, mutta pelkästään hyviä asioita olen  kuullut. Rehti ja reilu jätkä. Odotan innolla, että pääsen paremmin tutustumaan häneen.

Tammela on pelannut Liiga-urallaan 181 ottelua, jossa tehoja on syntynyt 39+29=68. Kaudella 2019−20 nuorukainen tehtaili runkosarjassa 30 pistettä, joten todistettua tehopotentiaalia on. TPS-ajalle tavoitteet ovat selkeät.

− Tulosta haluan tehdä ja kokonaisvaltaista pelaamista vielä terävöittää. Joukkueena halutaan tietysti menestyä ja kirkastaa mitalin väri, päättää Tammela.

Tulevaisuuden tavoitteet Pohjois-Amerikassa

Jonne Tammela on Tamba Bay Lightningin varaus vuodelta 2015. Tammela lähti yrittämään NHL:n valloitusta vuonna 2016, mutta henkilökohtaiset loukkaantumiset olivat tämän esteenä. Kolmen kauden aikana tilille kertyi pääosin AHL-otteluita.

Ylivieskassa syntyneen hyökkääjän tuleva kesäharjoittelu tähtää myös vahvasti siihen, että tulevaisuudessa NHL-paikka olisi mahdollinen.

− Olen varma siitä, että minulla on mahdollisuudet päästä NHL:ään. Tavoitteista pitää puhua avoimesti ja jos siihen et itse usko, ei siihen usko kukaan. Jokaista osa-aluetta pitää vielä tietenkin kehittää. Yksi asia on se, että jaksaisin pelata kovalla intesiteetillä pelistä toiseen. Suunnanmuutosnopeus on yksi vahvuuksistani, mutta sitä vielä kehittämällä ovet varmasti aukeavat isompiin ympyröihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle