Tšekki-tappio veti Tre Kronorin päävalmentajan Rikard Grönborgin hiljaiseksi: "Olen todella pettynyt"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tre Kronor sai kotiturnaukseensa tahmean alun.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Rikard Grönborgin mukaan Tre Kronorin on nyt tärkeää suunnata katseet lauantaihin eikä jäädä murehtimaan Tšekki-tappiota.

Hovetin hallin käytävillä pyöri torstai-iltana maansa myynyt mies. Hän oli Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg. Ruotsi oli juuri hävinnyt Tukholman turnauksen avausottelunsa Tšekille ja tämä näkyi harmaapartaisen herrasmiehen kasvoilta.

— Olen todella pettynyt tulokseen, päävalmentaja saa sanotuksi.

— Pelimme oli hetkittäin hyvää. Saimme juuri sellaisen alun otteluun kuin halusimme, mutta tällaista tämä jääkiekko ja urheilu on. Joskus sitä voittaa ja joskus sitä häviää. Tänään oli meidän vuoromme hävitä, Grönborg jatkaa.

Tre Kronor saikin juuri sellaisen lähdön otteluun mitä koko ruotsalainen kiekkokansa toivoi. Emil Bemström pyssytti ylivoimalla Sinikeltaiset johtoon ja huudatti Hovetin yleisöä. Tämän jälkeen kentällä oli kuitenkin vain yksi joukkue. Se oli Tšekki.

Rikard Grönborg ei halunnut lähteä erittelemään syitä miksi Ruotsi kadotti otteensa lähes täydellisen alun jälkeen.

— Voimme katsella tätä peliä vaikka kuinka ja paljon, mutta sen aika ei ole nyt. Meidän pitää tässä tilanteessa katsoa eteenpäin eikä jäädä tähän. Lauantai tulee pian vastaan ja sunnuntai sen jälkeen vielä nopeammin, Grönborg kertoo.

Yhden ison tekijän Rikard Grönborg kuitenkin torstaiselle tappiolle myöntää, kun kysyy mitä pitää seuraavaan otteluun parantaa.

— Hävisimme tänään aivan liikaa kiekkoja keskialueella. Siihen meidän pitää saada muutos, jos haluamme pelata voitosta Venäjää ja Suomea vastaan, Grönborg sanoo.

Ruotsin valmennustiimillä on nyt pari päivää aikaa saada Tre Kronorin peli sen näköiseksi, että sitä kehtaa kotiyleisölle esittää. Ruotsi kohtaa lauantaina Venäjän ja aivan kuten Grönborg sanoi, se tulee nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle