Tšekki jyräsi ylivoimamaaleilla voittoon − Kastner: "Jo ensimmäinen rangaistus muutti peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksa jäi Tšekin jalkoihin puolivälierässä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksan turnaus päättyi puolivälieräpettymykseen, kun Tšekki vei ylivoimamaaliensa ansiosta voiton maalein 4−1. Hyökkääjä Maximilian Kastnerin mukaan Tšekin paine pelin alussa pääsi yllättämään.

Tšekki sai ottelussa neljä ylivoimaa ja käytti niistä kolme hyväkseen. Ensimmäinen rangaistus tuomittiin Yasin Ehlizille jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Tšekin johtomaali syntyi ajassa 2.17.

− Heidän ylivoimapelinsä maksoi meille tämän ottelun. Ensimmäinen rangaistus oli jo sellainen, joka muutti vahvasti peliä. He tekivät siitä nopean maalin, saksalaishyökkääjä Maximilian Kastner myönsi.

Kastner kertoi yllättyneensä Tšekin voimakkaasta karvauksesta heti pelin alkuun. Tästä oli seurauksena syöttö ahtaaseen paikkaan ja Ehlizin rangaistus.

− Tiesimme heidän paineistavan, mutta emme olleet aivan varmoja, kuinka kovaa he tulevat, Kastner pohti.

Saksa joutui antautumaan avauserässä toisenkin kerran, ja Tšekin kolmas maali nähtiin toisessa erässä hieman onnekkaasti, kun David Pastrňákin laukaus epäonnistui ja muuttui nappisyötöksi David Krejčílle.

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm veti maalivahtinsa Philipp Grubauerin vaihtoon jo reilut yhdeksän minuuttia ennen peliajan täyttymistä. Kavennusmaali syntyi lopulta aikaan 53.48.

− Pelin kuluessa paransimme otetta, ja ansaitsimme kavennusosuman, mutta se tuli meidän kannaltamme hieman liian myöhään, Kastner myönsi.

Saksalla riitti ottelussa huonoa tuuria, sillä maalirautoihin osuneita laukauksia oli useampia. Niistä näyttävin nähtiin Mattias Plachtan ja Marcel Noebelsin kuvion seurauksena toisessa erässä.

− Totta kai peli olisi ollut erilainen, jos tolpat tai ylärimat olisivat menneet maaliin. Pomput eivät olleet meidän puolellamme tässä pelissä. Hyvänä päivänä ne olisivat voineet mennä toisin, mutta ehkä tällaisesta voidaan oppia, Kastner pohti.

Vaikka pettymys oli puolivälierän jälkeen mielessä, toiset MM-kisansa pelannut Kastner näki turnauksen positiivisena kokemuksena.

− Kanada-pelin jälkeen näytimme, että pystymme muuttamaan peliä ja kasvamaan joukkueena. Meillä oli tiivis joukkue, joka kasvoi päivä päivältä. Valmennus oli hyvä, ja joukkue osasi valmistautua jokaiseen peliin oikealla tavalla, Kastner kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle