Tšekin tähtimaalivahti Lukaš Dostal nautti tuttujen pelaajien kohtaamisesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lukaš Dostalin ilme oli iloinen Suomi-voiton jälkeen.
Kuva © Leo Runsas
Tšekki kaatoi Helsingin U20-turnauksen lauantain ottelussaan Suomen jatkoajalla lukemin 2−1. Maalivahti Lukaš Dostal oli yksi voiton takuumiehiä.

Tšekin ykkösmaalivahti Lukaš Dostal on uttu mies myös Liiga-jäiltä, sillä mies pelaa jo toista kauttaan Ilveksessä. Helsingin jäähalli on tuttu pelipaikka ja Suomen joukkue koostuu turnauksessa lähes kokonaan Liiga-pelaajista ja se oli Dostalin mukaan todella erityistä.

− Tämä oli itse asiassa minulle vähän hankala peli, koska pelaan Ilveksessä ja nytkin pelasin kahta oman joukkueeni pelaajaa vastaan. Tämä oli aika mukava peli ja olen hyvin iloinen, että pystyimme voittamaan Suomen. Mutta kuten sanoin, tämä oli toisaalta vähän hankala peli, mutta myös erityinen.

Joukkuekaverit olivat Dostalin mukaan jonkin verran kyselleet Suomesta ennen peliä, mutta keskusteluihin mahtui muitakin aiheita pitkän näkemistauon jälkeen.

− En ole nähnyt kavereita pitkään aikaan kesän jälkeen. Juttelimme suomalaisesta jääkiekosta ja muusta nyt kun olemme täällä.

Dostal piti Tšekin maalin hyvin suojeltuna läpi pelin ja nappasi 33 torjuntaa. Mies myönsi, että ennakkotiedot pelin suhteen auttoivat pelaamisessa, mutta peli ei noin kokonaisuutena ollut erityisen hankala.

− Pelaamisessa itsessään ei ollut mitään erikoista. Tiesin tosiaan vähän mitä odottaa Suomelta ja miten suomalaiset pelaavat jääkiekkoa. Siksikin peli oli myös hyvä. Muuten ei ollut mitään erikoisempaa ja se vähän yllätti minut.

Suomen kokoonpanosta löytyi Dostalille kaksi hyvin tuttua hyökkääjää, Ilveksen Antti Saarela ja Matias Maccelli. Dostal naureskeli, että yritti olla erityisen tarkkana ilvesläisten ollessa kentällä, koska arveli saavansa veljellistä naljailua vielä pitkään, jos jompikumpi onnistuisi maalinteossa Dostalin taakse.

− Oli erityistä saada pelata oman joukkueen pelaajia vastaan ja se oli kiinnostavaa. Olin erityisen tarkkana, kun he olivat jäällä, koska ajattelin, että he olisivat naureskelleet minulle, jos olisivat tehneet maalin. Olisin varmaan saanut kuulla siitä koko loppukauden. Olin iloinen, kun voitimme ja he näkevät nyt tuon puolen tästä pelistä.

MM-kotikisat olisivat hieno huippukohta kaudelle

Tämän kauden alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Tšekissä Ostravassa ja Trinecissä. Dostal myönsi, että kotikisoissa pelaaminen olisi todella ainutlaatuinen tilaisuus ja hän haluaa olla ehdottomasti mukana.

− Haluaisin päästä turnaukseen mukaan. Se pelataan vielä Tšekissä ja se on todella erityistä, koska harvat pääsevät pelaamaan kotikaupunkien ja kotiyleisön edessä. Odotamme sitä innolla ja toivomme pääsevämme mukaan. Pääsemme pelaamaan huippumaita vastaan ja tuomaan itseämme esille, se on todella hauskaa.

Myös Dostalin perhe odottaa kisoja jo innolla. Paikan päällä tullaan varmasti näkemään miehen sukulaisia varsinkin, jos Dostal valitaan kisajoukkueeseen.

− Koko perheeni odottaa turnausta jo kovasti ja he jo kyselevät, että saammeko ilmaislippuja tai mistä lippuja saisi ostettua. Moni perheestäni aikoo olla paikalla ja se on todella mukavaa.

Dostal on esiintynyt tällä kaudella Ilveksessä Liigassa vahvasti ja on napannut ykkösmaalivahdin paikan Ville Kolppasen nenän edestä. Kauden alku oli joukkueelle vaikea ja johti muun muassa päävalmentaja Karri Kiven potkuihin. Tällä hetkellä tamperelaiset ovat sarjassa jo seitsemäntenä ja tšekkimaalivahti uskoo, että hyvä vire kestää kauden loppuun saakka.

− On mukavaa, kun olen saanut paljon peliaikaa ja päässyt pelaamaan paljon pelejä. Koko joukkueen täytyy kuitenkin tehdä vielä kovasti töitä ja me tiedämme sen. Emme aloittaneet hyvin, mutta olemme kasvaneet koko ajan peli peliltä. Olen ylpeä joukkueestamme ja uskon, että jatkamme samalla tavalla. Olemme pelanneet viime peleissä hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle