Tšekin maalivahtikolmikko pelasi yhdessä jo neljä vuotta sitten − Marek Langhamer: "Brnossa oli hieno joukkue ja minulla oli ilo olla siellä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marek Langhamer torjuu kiekkoja tuttujen miesten kanssa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilveksessä tällä hetkellä kiekkoja torjuva Marek Langhamer pelasi Karel Vejmelkan ja Lukáš Dostálin kanssa jo Tšekin pääsarjassa. Sittemmin kolmikon tiet ovat risteilleet ennen kuin polut kohtasivat jälleen MM-kisoissa. Kaksi kolmesta veräjänvartijasta tuntee myös kisakaupunki Tampereen.

Marek Langhamer vaihdettiin Tšekin tolppien väliin tilanteessa 1−4, kun Karel Vejmelka sai tarpeekseen Ruotsin rynnistyksestä. Langhamer tunnusti tosiasiat ottelun jälkeen.

− Onnittelut Ruotsille voitosta. He pelasivat tänään paremmin ja meidän täytyy nyt katsoa videolta, mitä virheitä teimme.

Langhamerin ja Vejmelkan kanssa Tšekin maalivahtikolmikossa on nuori Lukáš Dostál. Trio pelasi samaan aikaan heidän kotimaansa pääsarjassa HC Kometa Brnon joukkueessa kaudella 2018−19.

Ilveksessä viime kaudella pelannut ja tupsukorvissa myös ensi kaudella jatkava Langhamer nauttii työskentelystä tuttujen veräjänvartijoiden kanssa.

− Se on meille hieno tilanne. Pidän tavasta, jolla toimimme yhdestä. Meidän täytyy pitää siitä kiinni ja kehittyä.

Kolmikon yhteinen aika Brnossa ei ollut pitkä, mutta Langhamer muistaa siellä kuluneen ajan.

− Vietimme siellä kahdeksan kuukautta. Brno on mukava kaupunki ja se on lähellä omaa kotikaupunkiani. Kasasin siellä hetken ajatuksiani ja sainkin sitten tarjouksen KHL:stä. Tartuin siihen, mutta silloin meillä Brnossa oli hieno joukkue ja minulla oli ilo olla siellä.

Dostál pelasi Ilveksessä muutaman vuoden ennen Langhamerin tuloa joukkueeseen. Se tosiseikka, että he kaksi edustavat nyt maajoukkuetta molempien jossain vaiheessa asuttamassa kaupungissa, ei ollut 27-vuotiaan torjujan mielestä sen kummallisempi juttu.

− Me kaikki siirrymme joukkueista toisiin, joten ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää, Langhamer tokaisi.

Tšekillä on yksi MM-turnauksen nimekkäimmistä nipuista ja päävalmentajanaan Kari Jalonen. Tavoitteet voi suosiolla asettaa korkealle, mutta haihatteluun ei ole varaa.

− Tietysti haluamme mennä mahdollisimman pitkälle, mutta täytyy edetä peli kerrallaan. Emme voi katsoa liian pitkälle. Hävisimme tänään, mutta seuraavassa pelissä palaamme raiteillemme. 

» Lähetä palautetta toimitukselle