Tšekin maalivahti Suchánek on harjoitellut pitkään Liiga-yleisölle tutussa seurassa − "Se inspiroi minua, kuinka Lukáš tekee jokaisen asian kunnolla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tomáš Suchánekin ura on nousussa.
Kuva © Andy Devlin
Tšekin nuorten MM-turnaus päättyi neljänteen sijaan. Maalivahti Tomáš Suchánek oli joukkueensa tukipilari ja suuntaakin Buffalo Sabresin leirille ennen NHL-kauden alkua. Hän on harjoitellut pitkään ystävänsä ja suomalaisille tutun veskarin Lukáš Dostálin kanssa

Ruotsi nappasi nuorten MM-pronssit itselleen 3−1-voitolla Tšekistä. Maalivahti Tomáš Suchánek oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.

− Kaikki ovat vain pettyneitä ja surullisia nyt. Emme olleet tarpeeksi onnekkaita voittaaksemme. Kyse oli yhden maalin pelistä ja minusta tuntuu, että heidän toinen osumansa oli otettavissani.

Jan Myšák toimi Tšekin kapteenina turnauksessa. Hän saa maalivahdiltaan vuolaat kehut.

− Hän on uskomaton. Minulla ei ole koskaan ollut joukkueessani hänen kaltaistaan pelaajaa. Hän on hieno johtaja ja pelaaja, sekä hyvä ihminen. Hän on sellainen tyyppi, jolta muut menevät kysymään kaikenlaisia asioita. Tarvitsemme nuorten maajoukkueeseen tuollaisia pelaajia.

Suchánek on kehittynyt maansa nuorten veskarien kärkikaartiin suomalaisille tutun nuoren miehen kanssa. Lukáš Dostál torjui itsensä Liigassa Ilves-kannattajien sydämiin ja muiden painajaisuniin. Nyt hän luo NHL-uraa Anaheim Ducksissa.

− Olemme harjoitelleet neljä vuotta yhdessä kesäisin. Itse asiassa puhuimme ennen tätä pronssiotteluakin. Hän on hyvä ystäväni, Suchánek taustoittaa.

Lukáš Dostál kuuluu Ducks-organisaatioon.
Kuva © Sean M. Haffey

Vuonna 2000 syntynyt Dostál on paitsi vuonna 2003 maailmaan tulleen Suchánekin ystävä, myös esimerkki.

− Otan oppia häneltä. Pidän hänen tyylistään ja olen onnekas, että saan harjoitella hänen kanssaan. Se inspiroi minua, kuinka Lukáš tekee jokaisen asian kunnolla.

Suchánekia ei ole varattu NHL:ään, mutta MM-kisojen jälkeen hän saa mahdollisuutensa taalajäillä. Hän suuntaa Buffaloon, jossa havittelee pelipaikkaa Sabresista.

− Varaustilaisuuden jälkeen muutama joukkue soitti minulle ja Sabres-organisaatio osoitti eniten kiinnostusta.

2002 syntyneet ovat olleet tämänkertaisen nuorten MM-turnauksen pääikäluokka. Näin Suchánekilla on mahdollisuus pelata vielä vuodenvaihteen kisoissa.

− Tämä turnaus on aina ollut unelmani, enkä malta odottaa uutta mahdollisuutta pelata näitä pelejä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle