Tšekin kapteeni Stanislav Svozil ratkaisumaalin tehneestä Jiří Kulichista: "Hän on mielestäni aliarvostettu"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekin puolustaja Stanislav Svozil on ollut tehokas nuorten MM-turnauksessa.
Kuva © Saimi Airaksinen Saimi Airaksinen

Tšekki eteni nuorten MM-turnauksen loppuotteluun ensimmäisen kerran sitten vuoden 2001. Kapteeni Stanislav Svozil kehui ottelun jälkeen ryhmäänsä, mutta tiedosti loppuottelun tulevan nopeasti.

– Olen ylpeä joukkueeni jokaisesta pelaajasta sekä toimihenkilöstä. Nyt ei ole vain liikaa aikaa tuuletella, Svozil totesi ottelun jälkeen.

Välierässä Tšekin ratkaisumaalin jatkoajalla teki hyökkääjä Jiří Kulich. Kapteenille voittomaalin tekijä ei ollut yllätys. Svozil kokee, että Kulich on ollut joukkueen parhaita hyökkäyspään pelaajia, mutta ei ole saanut riittävästi tunnustusta.

– Hän on mielestäni aliarvostettu. Hänet varattiin ensimmäisellä kierroksella NHL:ään ja on ollut yksi parhaista hyökkääjistämme tässä turnauksessa. En ole yllättynyt, että juuri hän ratkaisi ottelun, kapteeni hehkuttaa joukkuelaistaan.

Tšekin vastustaja MM-finaalissa on kisaisäntä Kanada. Joukkueiden aiempi kohtaaminen alkusarjassa päättyi Tšekin voittoon lukemin 5–2.

Kanada eteni finaaliin selkeällä voitolla Yhdysvalloista. Tšekin pelaajat katsoivat kyseisen ottelun ja latasivat sitä kautta ajatuksia kohti loppuottelua. Kapteenin mukaan joukkue lähtee itseluottamusta täynnä kohti viimeistä koitosta.

– Uskon, että ansaitsimme paikan loppuottelussa. Lähdemme tämän voiton myötä itseluottamusta täynnä loppuotteluun, kapteeni toteaa päättäväisenä.

Tšekin ja Kanadan välinen loppuottelu alkaa Suomen aikaa loppiaisyönä klo 1.30.

5.1.2023 klo 16.31 Lisätty loppuottelun alkamisaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle