Tšekin kapteeni Červenka mietteliäänä Itävalta-tappion jälkeen: "Ei kukaan voi yksin voittaa pelejä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Roman Červenka ei tiennyt, mitä aikoo sanoa joukkueelle Itävalta-pelin jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Roman Červenka ei osannut heti hätkähdyttävän Itävallalle kärsityn voittomaalikilpailussa tulleen tappion jälkeen sanoa, mikä on hänen viestinsä joukkueelle. NHL-supertähdenkään tulo ei saanut kokeneen pelimiehen ilmettä kirkastumaan.

Itävalta nappasi historiansa ensimmäisen voiton Tšekistä MM-tasolla tiistain iltapäiväottelussa Tampereella. Tšekin 1−0-johto suli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja voittomaalikilpailussa Itävalta iski ainoan osuman.

Kapteeni Roman Červenka ei lähtenyt veistelemään yllätystappion syitä sen syvemmältä.

− He tekivät maalin.

Kokenut hyökkääjä jatkoi mietteliään näköisenä, kun häneltä kysyttiin sitä, mitä hän kapteenina aikoo sanoa joukkueelle.

− En osaa kertoa sitä sinulle nyt. Meidän täytyy istua alas ja yrittää löytää keino saada voittoputki päälle. Toivottavasti se alkaa seuraavasta pelistä, Červenka tuumi.

Tšekkiä valmentaa suomalainen Kari Jalonen. Červenka jatkoi vakavalla naamalla vastatessaan pääkäskijäänsä koskevaan kysymykseen.

− Hän on hyvä valmentaja. Olemme iloisia, että hän on joukkueessamme. Kuitenkin, kuten sanoin, olemme yhtenäinen ryhmä ja meidän täytyy löytää keino auttaa toisiamme ja olla valmiita seuraavaan peliin.

Boston Bruinsin supertähti David Pastrňák saapuu NHL:stä maajoukkueensa tueksi. Červenka oli asiasta tyytyväinen, muttei kiljahdellut riemusta tappion jälkeen.

−Hän on iso apu meille. Meidän on pelattava yhdessä ja ei kukaan voi yksin voittaa pelejä. Olemme iloisia hänen tulostaan, mutta meidän on pelattava paremmin kuin tänään, kapteeni painotti vielä kerran.

Tšekki kohtaa seuraavaksi torstaina Latvian.

» Lähetä palautetta toimitukselle