Tšekin avausmaalin tehnyt Daniela Pejšová avasi tunnelmiaan ottelun päätyttyä: "Maalin jälkeen minä vain kiljuin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Daniela Pejšován osuma vei Tšekin johtoon toisen erän loppupuolella.
Kuva © Andrea Cardin / HHOF-IIHF IMAGES
Historiankirjat kirjoitettiin uusiksi Suomen ja Tšekin välisessä puolivälieräottelussa. Naisleijonat jäi ensimmäistä kertaa MM-kisoissa mitalipelien ulkopuolelle ja Tšekki pääsi ensimmäistä kertaa välieriin. Daniela Pejšová ennätti avata tunnelmiaan juhlinnan keskeltä.

Tšekki teki historiaa selviytymällä ensimmäistä kertaa naisten MM-kisoissa välieriin. Joukkue voitti Suomen puolivälierässä jatkoajalla lukemin 2–1. Ottelu oli historiallinen kummallekin joukkueelle, sillä Suomi jäi ensimmäistä kertaa MM-historiassaan mitalipelien ulkopuolelle.

Ottelun avausmaalin laukoi kolme minuuttia ennen toisen erän loppumista 20-vuotias puolustaja Daniela Pejšová. Ennen ottelua pukukopissa oli jo puhuttu, että ottelu lähdetään voittamaan.

– Puhuimme pukukopissa, että jos pelaamme hyvän pelin, me tulemme voittamaan.

Omasta maalistaan Pejšová oli erittäin iloinen. Maali oli hänelle turnauksen neljäs täysosuma.

– Hetken aikaa en edes tiennyt, että se meni maaliin. Pistin silmät kiinni ja lauoin. Maalin jälkeen minä vain kiljuin. Se oli kuin unelmaa.

Välierässä joukkue saa vastaansa turnauksen kovimman haasteen tähän mennessä, sillä vastaan asettuu Yhdysvallat. Joukkueet kohtasivat jo olympialaisissa, joten käytännön kokemustakin löytyy.

– Yhdysvallat on kova joukkue, pelasimme heitä vastaan jo olympialaisissa. Minusta pelasimme silloin hyvää puolustavaa jääkiekkoa ja tiedämme, kuinka meidän täytyy pelata nyt.

Suomi on ollut pitkään mukana mitalipeleissä naisten arvokisoissa. Juuri tästä syystä voitto leijonapaidoista tuntui erityisen hyvältä. Pääsy välieriin kertoo myös siitä, että Tšekissä on tehty jotain oikein.

– Naisten jääkiekko on menossa Tšekissä eteenpäin ja olen iloinen, että saan olla osa sitä kehitystä. Se on uskomaton tunne.