Tšekin Mysak yrittää seurata nuorien maanmiehiensä otteita

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Saimi Airaksinen
Tšekistä on viime vuosina tullut pienen hiljaiselon jälkeen useampia huippulupauksia. Yksi sellainen on Jan Mysak, joka on päässyt jo 16-vuotiaana Extraliga-joukkueensa vakiokokoonpanoon.

Tšekin turnaus alkoi heikosti, kun Valko-Venäjä onnistui yllättämään turnausavauksessa. Ensimmäisen ottelun jälkeinen lepopäivä kuitenkin piristi joukkuetta, ja Sveitsiä vastaan Tsekki oli ylivoimainen.

− Kokoonnuimme eilen, ja tiesimme, että meidän täytyy pelata paremmin kuin Valko-Venäjää vastaan. Mielestäni peli olikin meiltä parempi, ja voitimme 8-2, joten täytyy olla tyytyväinen, 16-vuotias hyökkääjä Jan Mysak kertoi.

− Valmentaja näytti ensimmäisen pelin jälkeen virheitä, ja joukkue vastasi niihin hyvin.

Tšekillä on valmennuksessa kokemusta enemmän kuin millään muulla kisamaalla. Joukkuetta johtaa Alois Hadamczik, joka on valmentanut Tsekin miesten maajoukkueen useisiin arvokisamitaleihin.

− Se on erittäin hyvä asia, koska hänellä on niin paljon kokemusta. Hän toi hyvin asioita esiin, mitä täytyi parantaa ensimmäisestä ottelusta.

Tällä kaudella Mysak pelasi HC Litvinovin joukkueessa Extraligaa. Tsekin sarja on tullut tunnetuksi sellaisena, jossa suuri osa parhaista pelaajista on uransa loppuvaiheessa, mutta Mysak haluaa tehdä poikkeuksen.

− Olen erittäin iloinen, että sain mahdollisuuden pelata miesten mukana. Yritän tehdä parhaani.

Mysak on varattavissa vasta vuonna 2020, ja hän onkin sen vuosikerran kovimpia eurooppalaisia.

− Pidän luistelua parhaana aseenani, ja koen myös peliälyni vahvuudeksi, Mysak luonnehtii yhtyen samalla näkemyksiin, joita hänestä on kirjoitettu.

Maanmiehistään hän on seurannut erityisesti viime aikoina läpimurtoaan Pohjois-Amerikassa tehneitä tai sitä yrittäneitä pelaajia, kuten Filip Chytiliä ja Filip Zadinaa.

− Yritän pelata samalla tyylillä kuin he, koska he ovat parhaimpien tsekkipelaajien joukossa.

Tšekki on saanut tällä vuosikymmenellä vain yhden mitalin alle 18-vuotiaiden MM-kisoista, kun vuonna 2014 maa otti hopeaa. Mysak ei kuitenkaan halua ajatella turnausta pidemmälle kuin seuraavaan otteluun.

− Seuraavaksi tavoitteena on voittaa Suomi.

» Lähetä palautetta toimitukselle