Täpötäyttä Niiralaa huudattanut Jaakko Lantta – ”Yksi uran ikimuistoisimmista maaleista”

LIIGA / Haastattelu
Jaakko Lantta tuuletti villisti maaliaan. Kai Kantola ja Kasper Puutio riensivät apujoukoiksi.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Kuopiossa KalPa löi Pelicansille luun kurkkuun heti avauserässä ja otti pakkovoiton loppuunmyydyn Niiralan montun edessä. Vasta toisen pudotuspeliottelunsa pelanneelle Jaakko Lantalle voittomaaliksi jäänyt osuma maistui makealta.

KalPan ja Pelicansin välisessä puolivälieräsarjassa kotietu on pitänyt täydellisesti. Jo ennakkoon loppuunmyyty Niiralan yleisö näki kotijoukkueelta lähes tyrmäävän avauserän. Kilpipaidat vyöryttivät peliä jatkuvalla syötöllä lahtelaispäätyyn, eikä hätkähdystä aiheuttanut edes Pelicansin tekemä avausmaali.

– Tultiin tosi hyvin alkuun, eikä kaverin avausmaalikaan hetkauttanut. Oltiin valmiina pelaamaan selkä seinää vasten ja lyötiin paikoista tylysti sisään, totesi KalPan nelosketjun sentterinä pelannut Jaakko Lantta.

Savolaisten energinen ote oli silmiin pistävää, eteenkin kun lähtökohtana oli edellisen pelin päättyminen vain 20 tuntia ennen avauskiekon pudottamista. Tuplapelit ovat sopineet reissaamaan tottuneelle joukkueelle tällä kaudella hyvin.

– Se kertoo joukkueen henkisestä vahvuudesta. Vaikka kroppa on väsynyt, niin mielellä saadaan pumpattua niin, ettei se tunnu missään. Mielen lujuutta ja tosi hyvää yhtenäisyyttä joukkueelta.

KalPa johti avauserän jälkeen kahdella maalilla, mutta lopullisesti Pelicans-selkärangan katkaisi toisen erän viime sekunneilla tullut Lasse Lappalaisen tekemä 4–1-osuma. Päätöserä olikin lähinnä muodollisuus.

– Toisella erätauolla puhuttiin, että pelataan voittavaa lätkää, eikä kolmannessa erässäkään annettu kaverille paljon mitään. Myös Robin (Rahm) oli maalilla hyvä.

Vaan mitäs paljon puhuttuun "voittavaan lätkään" sitten sisältyy?

– Siinä on tosi paljon pieniä asioita, mutta sellainen yltiöpäinen, uhkarohkea pelaaminen jää pois. Pelataan "solidia" lätkää, ollaan pelin sisällä koko ajan, voitetaan siniviivat ja puolustetaan keskustaa kovaa. Paljon pieniä asioita, Lantta valaisi voittoreseptiä.

Lantta teki ottelun kolmannen osuman, joka jäi myös voittomaaliksi. Tuuletuksesta päätellen onnistuminen maistui.

– Tuollaisen kotiyleisön edessä maali tuntui erittäin, erittäin hyvälle. Yksi uran ikimuistoisimmista maaleista, Lantta hehkutti.

– Kaitsu [Kai Kantola] teki hyvää työtä maalin edessä ja häiritsi (Patrik) Bartošákin torjuntaa. Iso kiitos kavereille, kun tekivät tukitoimet hyvin. Siitä oli aika helppo putata sisään.

Runkosarjan päätöspelissä osuman saaneelle sentterille ottelu oli pudotuspeleissä vasta toinen. Onko mies siis täydessä pelikunnossa?

– Keväällä kaikki on kunnossa, virnisti Lantta hyvin pudotuspelimaailmaan sopivan vastauksen.

Ottelusarjan viimeinen peli pelataan tiistaina Lahdessa. Lantalla on seiskapeleistä kokemusta Mestis-ajoilta, mutta liigatasolla legendaarinen koitos on vielä kokematta.

– Huolletaan kropat kuntoon ja pumpataan tiistaina henkisesti tappiin. Nyt on se vierasryöstön paikka. Tehokkuutta tarvitaan ja sitä kautta saadaan voitto otettua, totesi Lantta päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle