"Tällä viikolla on ollut uusi lähtö ja kannamme vastuun alkukaudesta" − kapteeni Eemeli Suomi johti Ilvestä kaukalossa ensimmäisessä kotipelissä valmentajavaihdoksen jälkeen

LIIGA / Haastattelu
Eemeli Suomi kertoi, että päävalmentajavaihdoksen yhteydessä on käyty paljon joukkueen sisäistä keskustelua.
Kuva © Saana Hakala
Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on ollut mukana johtamassa joukkuettaan läpi valmentajavaihdoksesta johtuneen murroksen. Perjantaina hän johdatti tupsukorvat vakuuttavaan voittoon HPK:sta.

Ilves voitti perjantain liigakierroksella HPK:n kotihallissaan maalein 5−2. Joukkueen kapteeni iski Joona Voutilaisen selän taakse kaksi täysosumaa.

− Meillä oli jo Lahdessa hyvä peli. Tämä on ollut hyvä viikko, saimme sitä jatkettua. On näyttänyt omaankin silmään hyvältä, tunnelmoi Eemeli Suomi.

Ilves erotti maanantaina pitkäaikaisen päävalmentajansa Karri Kiven ja tilalle nousi apuvalmentajan roolista Jouko Myrrä.

− Olemme käyneet paljon asioita läpi. Katsoimme peiliin epäonnistuneen alkukauden jälkeen. Tällä viikolla on ollut uusi lähtö ja kannamme vastuun alkukaudesta.

Ilves otti perjantaina kauden kolmannen voittonsa. Runkosarjan ensimmäiset pelit olivat tupsukorvilta melko kaoottista esiintymistä.

− Totta kai luotamme itseemme. Emme ole niin huonoja kuin miten pelasimme alkukaudesta, painotti Suomi ja kertoi, että pukukopissa on puhuttu paljon asioita. Niiden sisällön hän halusi ymmärrettävästi jättää joukkueen sisäiseksi.

Ilves sai hyökkäykseensä Buffalo Sabresin NHL-leiriltä Arttu Ruotsalaisen. Suomi ja Ruotsalainen muodostavat jälleen tamperelaisittain tutun trion Teemu Rautiaisen kanssa.

− Hienoa, että hän on tullut takaisin. Itselläkin oli vaikea lähtö kauteen ja paikka vaihtui. Ruotsalaisen kanssa on kiva pelata ja toivottavasti saan jatkaa siinä.

Ilves oli harjoituskaudella kovassa lennossa ja erityisesti maalinteko oli uomissaan. Kapteeni Suomi veti kuitenkin selvän eron harjoituspelien ja runkosarjamittelöiden välille.

− Harjoituspelit valmistavat kauteen, enkä usko niissä mihinkään flow-tilaan. Koetamme saada nyt runkosarjassa näitä pinnoja plakkariin.

Ilves on saanut kuluvalla viikolla kahdesta ottelustaan täyden pistepotin. Lauantaina joukkue matkaa vielä Jyväskylään.

− Tarvitsee pelata fiksu vieraspeli. JYP taisi huilata tänään, joten heiltä löytyy varmasti jalkoja. Meillä taas oli peli tänään. Todella fiksua ja tylyä peliä täytyy lähteä sinne pelaamaan, Suomi päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle