Tällä kertaa mikään ei estänyt Joel Armian MM-kisareissua − "On ollut joka päivä hauskaa ja innostunut olo"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Armia pelaa ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan.
Kuva © Topi Lainio
Joel Armia pääsi vihdoin Leijonien A-maajoukkueeseen MM-kotikisoihin. Aiemmin kisamatkat ovat jääneet väliin monesta eri syystä. Hyökkääjä toivoo MM-kisoilta hyvää jatketta huonosti menneelle seurakaudelle.

Leijonilla on vielä kolme ottelua jäljellä MM-kotikisojen alkulohkossa. Hyökkääjä Joel Armia on nauttinut maajoukkuepeleistä.

− Prosessimme on hyvällä mallilla. Tietysti aina on varaa parantaa, mutta olen tykännyt siitä, miltä pelimme on näyttänyt.

Armia pelaa NHL:ssä Montreal Canadiensin miehistössä. Kanadalaisryhmän kausi oli melkoinen pannukakku, eikä sillä ollut mitään asiaa pudotuspeleihin.

− Tietysti seurajoukkueessa oli vähän vaikeampaa. Kausi oli vaikea, mutta nyt on kiva, kun olen päässyt tähän mukaan ja pelannut näiden kavereiden kanssa.

− On tosi kiva ollut pelata. Periaatteessa ihan sama, kenen kanssa pelaa. Mahtavia pelaajia on koko ryhmä täynnä, Armia sanoi.

Suomen joukkue on valmis Dallas Starsista tulevien Miro Heiskasen ja Esa Lindellin myötä. Armia toivottaa kaksikon tervetulleeksi Leijoniin.

− Hekin ovat mahtavia maailmanluokan pelaajia. Se on iso apu, vaikka ei meillä tässä yhtään heikkoa lenkkiä ole ollut missään vaiheessa. On ihan mahtavaa, että saamme kaksi tuon kaliiberin äijää tähän joukkueeseen.

Kahden puolustajan tulon myötä joku Leijonien takalinjoilta joutuu kulloinkin katsomon puolelle seuraamaan ottelua.

− Kilpailutilanne tekee aina hyvää, oli kyseessä mikä joukkue tai mikä laji tahansa. Kilpailu on se, mikä vie eteenpäin, Armia muistutti.

28-vuotias Armia ei ole aiemmin esiintynyt A-maajoukkueessa. Halua on ollut, mutta esteitäkin on riittänyt.

− On ollut joka päivä hauskaa ja innostunut olo, kun pääsee hallille treeneihin ja peleihin. Aiemmin ei ole ollut vain mahdollisuutta päästä. On ollut sopimusjuttuja, loukkaantumisia, korona tai mitä kaikkea. Oli hienoa, että pääsin nyt tänne, Armia kiitteli lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle