Tähtipuolustaja Kemiläinen paljastaa Tapparan CHL-kirin salaisuuden: "Painotimme ennen peliä rohkeutta"

CHL / Haastattelu
Valtteri Kemiläinen pelasi vielä viime kaudella illan vastustajan Röglen riveissä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläinen ei säästellyt tyytyväisyyttään CHL-välieräpaikan varmistetuttua, kun Tappara voitti Röglen Tampereella 5−1. Kirvesrinnat menivät jatkoon yhteismaalein 7−4.

− Iso voitto. Oli kaksi tiukkaa peliä Rögleä vastaan. Jäimme vähän tuloksessa jälkeen ensimmäisessä pelissä (2−3-tappio), mutta olimme nousujohteisia siellä.

− Täälläkin aloitimme hyvin ja pystyimme pelaamaan koko 60 minuuttia. Tietysti joitakin nukahduksia oli välillä.

Kemiläinen sanoi, että Tappara lähti jälkimmäiseen osaotteluun rohkeasti, mutta viisaasti. Röglelle ei ollut varaa antaa lisämaaleja ensimmäisen ottelun jälkeen.

− Tiesimme, että pitää puolustaa hyvin. Rohkeutta kuitenkin painotettiin ja siinä rohkeudessa onnistuimme. Välillä oli vähän liiankin rohkeaa, mutta hyvin Christian Heljanko otti Röglen maalintekopaikat kiinni.

Tappara siirtyi toisessa erässä yhteismaaleissa jo maalin johtoon, mutta Rögle tasoitti sarjan maalit Adam Edströmin onnekkaalla siniviivavedolla.

− Kiekko meni puolustajamme kautta tuurilla maaliin. Hyvin nollasimme sen maalin. Olimme vähän hukkailleet kiekkoja keskialueella, hävinneet kakkoskiekkoja ja se sitten kostautui. Jyskytimme kuitenkin vaan eteenpäin vaan ja se tuotti tulosta.

Katsomoon näytti siltä, että Röglen pahin paine hellitti toisessa erässä, jota Tappara vei selvästi. Kemiläisen mukaan painetta kuitenkin riitti.

− Ihan kovaa Rögle tuli päälle. Kaikki joukkueet pelaavat paljon tässä vaiheessa kautta. Vaikea sanoa, oliko paine löysempää kuin vieraissa. Yksinkertaisilla kuvioilla pyrimme pois Röglen paineesta ja se onnistui hyvin.

Röglen vahvuus oli tänään vastahyökkäyspelaaminen, joka tuotti ruotsalaisjoukkueen vaarallisimmat maalintekopaikat. Tappara onnistui kuitenkin puolustamaan pahatkin tilanteet puhtain paperein.

− SHL:ssä mennään kovaa tavallaan päästä päähän ja vastahyökkäyksissä mennään välillä tosi syväänkin. Kohtuuhyvin saimme Röglen kuitenkin pysäytettyä.

Valtteri Kemiläisen plusmiinustilasto oli illan ottelussa Rögleä vastaan komeasti +3.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Viime kauden joukkuekaverit eivät kuittailleet

Viime kaudella Kemiläinen pelasi loppukauden juuri Röglessä, jossa hän oli mukana kaatamassa Tapparaa CHL-finaalissa. Viime kauden joukkuekaverit eivät juurikaan psyykanneet Kemiläistä.

− Ei pelin aikana hirveästi tullut kuittia. Juttelimme viime pelin jälkeen ja varmaan nyt tänäänkin, mutta ei sen isompaa.

Tappara jatkaa otteluitaan Liigassa kotipeleillä, kun perjantaina vastaan asettuu Kärpät ja maanantaina Pelicans.

− Tässä on pari peliä Liigaa ja sitten joulutauko. Pyrimme lataamaan akkuja, kun joulun jälkeen monta kolmen pelin viikkoa. Omia välipäiviä on, jolloin ei välttämättä mennä jäälle, jossei halua.

− Yritän palautua parhaan mukaan Kaupinojan saunalla ja avannossa, se helpottaa myös. Olin kuusi viikkoa välissä pois, niin nälkää riittää tässä vaiheessa hyvin.

Tapparan tammikuinen CHL-välierävastustaja on tiedossa viimeistään keskiyön tienoilla, mutta nyt joukkueen fokus on toistaiseksi Liigassa.

− Katotaan nyt, kuka CHL-välierissä tulee vastaan. Sen tiedämme sitten aikanaan. Koetamme nyt kehittää peliä Liigassa ja napsia voittoja siellä. Keskitymme CHL:ään sitten lähempänä taas.

» Lähetä palautetta toimitukselle