Tähdistöpuolustaja Mikko Lehtonen: "Tämä on koko Suomen juttu tällä hetkellä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Lehtonen pelasi elämänsä turnauksen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Leijoniin ehdottomasti tärkeimpiin pelaajiin lukeutunut Mikko Lehtonen ei pystynyt vielä tajuamaan, mitä tuli tehtyä mestaruuden ratkettua.

MM-turnauksen median valitsemaan tähdistökentälliseen valittu puolustaja Mikko Lehtonen kertoi, että vaikean avauserän jälkeen Leijonien kopissa kerrattiin samoja asioita, kuin koko turnauksen ajan on tehty.

– Puhuimme ihan sitä samaa kliseistä juttua. Me uskoimme, että saamme ne paikat, kun jaksetaan jauhaa ja jauhaa,

– Sieltä ne paikat tuli, ja sen jälkeen ihan hullu sydän peliin ja puolustimme ihan hemmetin hyvin, Lehtonen kertoi mestaruustaistelusta.

Edes Harri Pesosen 3–1-maali ei vielä vapauttanut tunnelmaa leijonaleirissä.

– Ihan loppumetreille saakka joutui jännittämään. Siinä kohtaa tiesin, kun Jolle (Kiviranta) löi kiekon päätyyn ja piti sitä siellä, niin se on meidän mestaruus.

Uskomattoman upean turnauksen pelannut Lehtonen korosti ennen kaikkea koko joukkueen suoritusta.

– Olen kyllä tyytyväinen, mutta haluan korostaa enemmän tätä jengiä. Tässä oli helppo pelata ja sain hienon roolin. Tämä mestaruus on kuitenkin se kaikista tärkein juttu.

Ajatuksiaan mestaruuden ratkettua Lehtonen ei pystynyt juuri kuvailemaan.

– Vieläkin aika tyhjää lyö, ei ole pystynyt ymmärtämään, mitä tässä on tapahtunut. Nyt on takki tyhjä, mutta kyllä tästä varmaan saadaan hyvät juhlat aikaiseksi.

Juhlasuunnitelmat ovat sentään valmiina.

– Luulen, että koko Suomen kansa on valmis juhlimaan meidän kanssa. Tämä on koko Suomen juttu tällä hetkellä. Juhlitaan yhdessä, kun päästään Stadiin!

» Lähetä palautetta toimitukselle