Sveitsissä varttunut Thomas Bordeleau on ehtinyt nähdä vuoden aikana paljon − "En ottanut mitään itsestäänselvyytenä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Thomas Bordeleau on pelannut vuoden aikana vaikka missä.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Thomas Bordeleau nautti tutun vastustajan kohtaamisesta sekä mahdollisuudesta edustaa maataan. Yhdysvaltalaishyökkääjän kausi on ollut värikäs ja se on pitänyt sisällään kaikenlaista. Yliopistosta alkanut kausi päättyi NHL-ammattilaisena

Kymmenen vuotta elämästään Sveitsissä asunut Yhdysvaltojen hyökkääjä Thomas Bordeleau iloitsi alppimaan kohtaamisesta nuorten MM-kisoissa. Rökälevoitto ei varmasti myöskään ollut pahitteeksi.

− Yksi lapsuuteni parhaista kavereista on Sveitsin joukkueessa. Hän ei pelannut harjoitusotteluissa, koska hänellä oli pientä vammaa. Tämä oli ilman muuta erityislaatuista, sillä olen asunut suurimman osan elämästäni Sveitsissä.

Sveitsi piti Yhdysvallat pitkään maalittomassa tasatilanteessa. Toiseen erään tultaessa tahti kuitenkin muuttui ja Yhdysvallat takoi taululle viisi osumaa.

− Me halusimme parantaa hyökkäyspeliämme ja tehdä maaleja. Yritimme vain päästä jälleen kiinni perusasioihin. Saimme ensimmäisen maalin ja kun he tasoittivat, saimme siitä lisää virtaa. Tunsimme maalien tarpeellisuuden, Bordeleau virkkoi.

20-vuotias Bordeleau pelasi kuluneen kauden aikana niin yliopistosarja NCAA:ta, AHL:ää sekä NHL:ää San Jose Sharksissa. Lisäksi vyölle tarttui kokemus miesten MM-jäiltä Suomesta.

− Kauteni alku Michiganissa oli hieman hitaanpuoleinen. Meillä oli hyvä joukkue ja hauskaa yhdessä. Kokemukseni sieltä ovat hyviä ja vielä, kun sain päättää kauteni ammattilaisena, niin onhan tämä iso askel minulle. En ottanut mitään itsestäänselvyytenä ja olen iloinen, että olen saanut olla osa kaikkea tätä. Olen innoissani ensi kaudesta, hyökkääjä tunnelmoi.

Yhdysvaltalaiset näyttivät pitävän jäällä hauskaa ja jokaisen maalin jälkeen joukkue juhli riehakkaasti yhdessä.

− Olemme tiivis nippu jätkiä ja todella läheisiä toistemme kanssa. Rakastamme pelata toisillemme ja iloitsemme joukkuekavereiden onnistumisista. Oli kyseessä sitten 7−1-voitto, tärkeä takakarvaus tai iso blokkaus, koko vaihtopenkki sekoaa niistä.

Bordeleau ei ole juuri edustanut maataan merkittävissä turnauksissa, joten jo kerran peruttuihin nuorten MM-kisoihin osallistuminen on hänelle iso asia.

− Viimein olen täällä ja täytyy koputtaa puuta, että tällä kertaa kaikki menee niin kuin pitääkin. Yritän auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Bordeleau totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle