Sveitsin tehomiehet Meier ja Hofmann vannoivat vahvan joukkuesuorituksen nimiin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Meier tuuletti kahden maalin verran.
Kuva © Samuli Huikuri
Sveitsi ei jättänyt lauantain myöhäispelissä Tšekille lopulta sanansijaa. Alppimaa oli kaikilla osa-alueilla vahvempi ja otti vakuuttavan voiton. Suurimpina tehomiehinä häärivät hyökkääjät Timo Meier ja Grégory Hofmann.

Sveitsin NHL-vahvistus Timo Meier jakoi kiitosta laajalla skaalalla taiston tauottua.

− Meillä oli vahva joukkuesuoritus koko pelin ajan ja se ei horjunut missään vaiheessa. Maalivahtimme onnistui tänään todella hyvin ja erikoistilannepelaamisemme toimi, joka oli todella tärkeää. Niiden avulla onnistuimme, Meier tiivisti. 

Sveitsi oli erityisen laadukas erikoistilanteissa ja iski neljä maalia ylivoimalla ja selvitti yhtä lukuunottamatta kaikki omat alivoimansa. Meierin mukaan erikoistilanteisiin oltiin panostettu erityisesti valmistautuessa.

− Kävimme asioita läpi kummankin ylivoimakentällisemme kanssa ja katsoimme videoita. Systeemimme toimi pelin aikana, ja vaikka välillä oli vaikeuksia, emme turhautuneet ja kun paikkoja tuli, olimme valmiina laittamaan kiekon sisään, mies kehui.

Sveitsin joukkuetaktiikka on teroitettu tarkasti jokaisen pelaajan mieleen. Meier avasi sitä myös lehdistötilaisuudessa.

− Pelimme perustuu nopeuteen ja kiekon pitämiseen. Pidämme intensiteettiä yllä ja meillä on myös hyvä puolustus ja vahvat maalivahdit.

− Vahvuutemme on kuitenkin pelinopeutemme ja se, että menemme maalille ja olemme vahvoja hyökkäyksellisesti kuitenkin puolustaen myös vahvasti samalla. Onnistuimme näissä tänään hyvin ja se oli tärkeä ensiaskel tässä turnauksessa, hyökkääjä summasi.

Ruotsin yllättänyt Tanska on seuraava kanto kaskessa

Tanska järjesti lauantain suurimman yllätyksen peittoamalla Ruotsin lukemin 4−3. Sveitsiläiset eivät ehtineet seurata iltapäiväpeliä, mutta totesivat, että juutteja varten täytyy olla valmiina.

− Huomenna on tärkeä peli. He voittivat Ruotsin tänään ja ovat hyvä joukkue. Meidän täytyy palautua tästä pelistä ja olla valmiina huomista varten, hyökkääjä Grégory Hofmann painotti.

− Keskitymme omaan peliimme. Totta kai kunnioitamme Tanskaa. Meidän täytyy perehtyä heidän peliinsä vielä myöhemmin. Meidän täytyy myös katsoa, mitä teimme hyvin ja miten voisimme olla vielä parempia, mies jatkoi.

Hofmann uskoi Meierin tavoin Sveitsin menestykseen ja alleviivasi vielä sitä, miten vahva tuki joukkueella on myös kotipuolessa.

− Olemme vahva joukkue. Olemme täällä edustamassa Sveitsiä. Pelaamme ylpeydellä ja tiedämme, että koko maa kannustaa meitä ja ihmiset tukevat meitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle