Sveitsin päävalmentaja Muller kiitteli joukkueensa taistelua tappiosta huolimatta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsin päävalmentaja Colin Mullerille välierä Kanadaa vastaan oli rankka.
Kuva © Timo Savela
Kanadan ja Sveitsin välieräottelu oli Kanadan hallintaa, Sveitsi kuitenkin taisteli urhollisesti. Kanada vei voiton lopulta maalein 8–1.

Sveitsi yritti urhollisesti taistella Kanadaa vastaan naisten jääkiekon MM-välierässä. Jos urhollisuudesta jaettaisiin kiekkokisoissa mitaleja, olisi Sveitsi vahva ehdokas palkinnoille. Sellaisia mitaleja ei kuitenkaan jaeta, ja vaikka Sveitsi aloittikin ottelun vahvasti, ei se silti pystynyt Kanadaa horjuttamaan.

Hieman tunnustelevan alun jälkeen Kanada pääsi jauhamaan omaa peliään Sveitsin päätyyn, ja siitä Kanadan mylly sai kierroksia kiihdytettyä hiljalleen. Sveitsin vierailut Kanadan maalilla olivat hyvin harvassa, tosin ei Sveitsi ihan nollille jäänyt Lara Christennin ylivoimamaalin ansiosta.

Sveitsin valmentaja Colin Muller osasi odottaa vahvaa Kanadan vyörytystä.

– Suoriuduimme kohtalaisesti ensimmäisessä erässä, tiesimme pelistä tulevan meille vaikea. Tiesin, että kolmella kentällisellä ja useamman avainpelaajan ollessa sivussa emme jaksaisi 60 minuuttia.

Sveitsillä on ollut runsaasti vastoinkäymisiä turnauksen aikana, kuten loukkaantumisia ja sairastumisia, jolloin turnauksesta on tullut sille selviytymistaistelu.

– Turnauksesta on tullut selviytymisturnaus, kehuin tyttöjä heidän annettua kaikkensa. Pronssipelistä tulee varmasti mielenkiintoinen.

Jos pelaajat antoivat kaikkensa, niin taisi tehdä valmentajakin.

– Tunnen oloni huteraksi näin heti pelin jälkeen, ei tunnu hyvältä. Tuollaista peliä on rankkaa katsella.

Pronssipelistä Muller ei odota liikoja.

– Saa nähdä miten käy, tulee varmasti vaikea peli. Yritämme kasata joukot ja katsotaan, onko meillä vielä energiaa jäljellä.

Sveitsi on tosiaan ollut epäonninen, sillä jälleen yksi pelaaja poistui kentältä illan ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle