Sveitsin kapteeni Simon Knak: "Kun voitamme, pukukopissa on juhlat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Saimi Airaksinen
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Sveitsin joukkueessa on harvinainen yksityiskohta. Joukkueen kapteenina toimii Simon Knak, joka ei kuitenkaan kuulu kisojen pääikäluokkaan.

Tammikuussa 2002 syntynyt Simon Knak kuuluu lupaavimpiin sveitsiläispelaajiin. NHL:n varaustilaisuus odottaa vasta vuoden kuluttua, mutta sitä ennen hän haluaa johtaa Sveitsiä kohti menestystä. Knak ei ota paineita kapteenin roolistaan.

− Ei sillä ole väliä, kuka on joukkueen kapteeni. Joukkueessa on paljon johtajuutta, ja tarvitsemme sitä seuraavassa ottelussa.

Kapteenit jaetaan usein kahteen kategoriaan, esimerkillä ja puheella johtaviin pelaajiin. Knakille näiden kahden välillä valinta kääntyy pääosin ensimmäiseen.

− Olen ennemmin sellainen kapteeni, joka näyttää esimerkkiä. Saatan pitää ääntä pelaajapenkillä, ja vaadin joukkuekavereilta paljon.

Sveitsi aloitti kisat kahdella tappiolla, ennen kuin Valko-Venäjä kaatui jatkoajalla maanantaina. Knak uskoo joukkueen itseluottamuksen nousuun.

− Joukkueemme voi kasvaa tämän voiton ansiosta, ja meillä on hyvä mahdollisuus Suomea vastaan. On hienoa kohdata heidät, ja toivottavasti pelistä tulee mukava.

− Ottelusta tulee joka tapauksessa erittäin kova, koska Suomella on paljon erittäin hyviä pelaajia. Mutta mikäli pystymme pelaamaan joukkueena, voimme voittaa pelin. Teemme kaikkemme saadaksemme yhden pisteen.

Sveitsin alkulohkon otteluita ovat sävyttäneet runsaat maalimäärät. Tehtyjä maaleja on 11, päästettyjä 19. Otteet ovat olleet paikoitelleen ailahtelevaisia, sillä mukaan on mahtunut kiri kolmen maalin takaa Kanada-ottelussa sekä kolmen maalin johdon menettäminen Valko-Venäjää vastaan.

− Kyllä ailahtelevaisuus on yksi joukkueen ongelma, mutta pystymme muuttamaan sitä. Meidän täytyy vain olla valmiina heti ottelun alusta.

Knak tietää myös sen aseen, millä Sveitsi pystyy voittamaan Suomen ja ajamaan hallitsevan mestarin piinaavaan karsintasarjaan.

− Joukkueemme vahvuus on yhteispeli. Kun voitamme, pukukopissa on juhlat.

» Lähetä palautetta toimitukselle