Sveitsi jatkoi voittokulkuaan: "Olen ehdottoman tyytyväinen turnaukseemme tähän mennessä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Patrick Fischerin johtama Sveitsi on saanut tuulettaa moneen kertaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsin MM-turnaus on alkanut menestyksekkäästi kolmella voitolla. Joukkueen päävalmentaja Patrick Fischer kertoikin Kazakstan-pelin jälkeen olevansa tyytyväinen.

Sveitsin kolmas voitto MM-turnauksessa ei tullut helpolla. Kazakstan kaatui vasta tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 3−2, mutta Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischer ei kantanut asiasta huolta.

− Peli oli juuri niin kova kuin oletimmekin. Vastassa oli kuitenkin joukkue, joka on kamppaillut kovasti. Katsoin heidän Ranska-pelinsä ja he olisivat voineet ja jopa ansainneet voittaa.

− Kazakstan on vahva joukkue, joka pelaa yhteisöllisesti. He puolustivat vahvasti ja vastasivat meidän peliimme vahvasti ja haastoivat meitä tiukasti.

Fischerin mukaan Sveitsin oma peli oli hakusessa ison osan peliajasta.

− Olimme ensimmäiset 20 minuuttia liikaa pelin ulkopuolella. Toisessa erässä saimme peliämme paremmin kasaan ja saimme kiekkoa paremmin liikkeelle. Saimme myös vetoja viivasta maalille saakka ja pystyimme myös maalaamaan.

− Se oli tärkeää. Sen jälkeen aloimme myös pelata nopeammin, mies summasi.

Vastus kovenee seuraavassa pelissä

Seuraavaksi Sveitsi kohtaa itselleen hyvin tutun vastustajan, Slovakian. Fischerin mukaan odotettavissa on todella kova kamppailu.

− Slovakia-peli tulee olemaan hieno. Meillä on samanlaiset pelitavat. Pelimme on nopeaa ja syöttötyöskentelymme on vauhdikasta.

− He asettavat meille kovan haasteen ja peli tulee olemaan fyysinen. Tunnemme toisemme hyvin, koska olemme kohdanneet niin usein. Välillämme ei ole salaisuuksia.

Fischer näkee joukkueissa myös paljon yhtäläisyyksiä

− Kunnioitan heitä paljon. He tekevät paljon töitä ja ovat nuori joukkue, aivan kuten mekin. Meidän täytyy olla valmiina ja sen aiomme myös tehdä.

− Slovakia on kova kiekkomaa. Toivottavasti he eivät pelaa hyvin keskiviikkona, mies naurahtaa.

Sveitsi on aloittanut MM-turnauksensa voitoilla Italiasta, Tanskasta ja Kazakstanista. Fischer kertoo olevansa tyytyväinen turnauksen alkupuoleen.

− Olen ehdottoman tyytyväinen turnaukseemme tähän mennessä. Pelasimme kolmannen pelimme neljässä päivässä ja joukkue on valmis. Emme pelanneet tänään parasta peliämme, mutta voitot ovat tärkein asia.

Slovakian jälkeen maa kohtaa vielä Kanadan, Ranskan ja Saksan. Slovakia-pelin jälkeen koittavat vapaapäivät tulevatkin tarpeeseen.

− Huomenna on neljäs peli viidessä päivässä. Turnauksen tahti on ollut tiukka, mutta teemme kaikkemme selvitäksemme siitä. Slovakia-pelin jälkeen meillä on kaksi päivää lepoaikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle