Sveitsi heräsi ensimmäisellä erätauolla: "Ranska pelasi hyvin epäortodoksisesti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tobias Geisser näkee Ranska-ottelun kokemukset vahvistavana tekijänä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Sveitsi pelasi MM-kisojen huonoimman eränsä Ranska-ottelun alkuun. Avauserän päätyttyä taululla olivat lukemat 0−2, mutta Sveitsi onnistui nousemaan voittoon. Tobias Geisserin mukana kaikki pelaajat tiesivät, että asioiden täytyi muuttua.

Puolustaja Tobias Geisser kertoi, että ensimmäisellä erätauolla tehtiin selvä muutos asenteeseen, jotta peli saataisiin käännettyä Sveitsin eduksi tukalasta tilanteesta.

− Meidän täytyi vaihtaa pelaamisen luonnetta. Emme pelanneet sillä tavalla avauserässä kuin olisimme halunneet, ja kaikki pelaajat tiesivät sen.

Geisserin mukaan tärkeimmät parannuskohteet tulivat valmennukselta, mutta pelaajatkin tiedostivat sen, miksi ottelun avauserä oli mennyt heikosti.

− Valmentajat ja johtoryhmä toivat asioita esiin, mutta kaikki pelaajat ymmärsivät, että täytyy pelata yksinkertaisemmin.

Sveitsille sattui avauserässä useita karkeita virheitä. Ranskan avausmaalissa Alexandre Texier katkaisi ilmasta Enzo Corvin syötön ja karkasi maalintekoon. Virheeseen erän aikana sortui myös Geisser, jonka huonon poikittaissyötön jälkeen seurauksena oli Ranskan rangaistuslaukaus, josta Texier ei onnistunut.

− Ranska pelasi hyvin epäortodoksisesti ja antoi painetta tavalla, jota me emme odottaneet. Olimme myös hieman huolimattomia kiekon kanssa, mutta kun aloimme pelata niin kuin haluamme, meillä oli peli kontrollissa, Geisser kertoi vastustajan hämmentäneen sveitsiläisiä.

− Kaikki pelit ovat tietysti erilaisia, mutta loppujen lopuksi on tärkeintä, että otimme voiton ja kolme pistettä.

Geisser uskoo, että vaikeasta kokemuksesta on vielä hyötyä turnauksen aikana. Ennen Ranska-ottelua Sveitsi oli ollut kolmeen kertaan tappiolla Kanadaa vastaan, mutta silloin kuitti tuli aina parin minuutin sisällä.

− Ei tällaisessa turnauksessa voi voittaa jokaista peliä 6−0, kuten me teimme Tanskaa vastaan. Joskus täytyy taistella erilaisissa tilanteissa, ja ne auttavat joukkuetta kasvattamaan luonnetta.

Sveitsi nousi lopulta tasoihin oltuaan tappiolla 27 minuuttia ja 29 sekuntia. Osuma merkittiin aluksi Geisserille ja hän oli huomion keksipisteenä TV-lähetyksessä, mutta lopulta maali meni Damien Riatin nimiin.

− En ole varma, mutta luulen hänen ohjanneen sen sisään. Hän teki hyvää maskia, kun lauoin. Ei sillä ole väliä, kenen nimiin se lopulta meni, Geisser näki.

» Lähetä palautetta toimitukselle