Suunnitelmiin kuulumattomat Mestis-pelit maistuvat Hongalle: "Viime kotipelissä sain jopa lopussa vastuuta!"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Honka pelaa loppukauden KeuPassa.
Anttoni Hongan kausi on ollut vaiheikas, mutta nyt asiat näyttävät positiivisemmilta. Kasvanut itseluottamus tuo iloa pelaajaa kehittäviin Mestis-otteluihin.

KeuPa HT lähetti Hermeksen kesälomille perjantaina. Keuruulaiset olivat jo 0−2-tappiolla ottelusarjassa, mutta perjantain 6−3-voitto toi ottelusarjasta 4−2-voiton. Näin runkosarjan voittaja Hermes lähti kesälomalle.

Takalinjoilta löytyi Anttoni Honka, joka on palannut päättämään kautensa KeuPan riveissä. Vastuun ja kehityksen perässä Keuruulle päätynyt jyväskyläläinen on noussut joukkueen avainpuolustajien joukkoon.

− Viime kotipelissä sain jo vastuuta lopussakin! Piti ihan kysyä valmentajalta, että "minäkö", kun käsky kentälle kävi. Iskin sitten kiekon tyhjään maaliin, Honka naurahtaa.

Kausi on ollut kuitenkin haastava, sillä nuorukaisen tavoitteena oli napata paikka JYPin pelaavasta kokoonpanosta, mutta 18-vuotias puolustaja jäi nopeasti pieneen rooliin.

"Junnuissa mietin, että tuleeko tästä enää mitään"

− Alkuun asiaa ei tullut mietittyä niin paljoa, vaan ajatteli tilanteen kääntyvän. Hiljalleen tajusin, että muutoksen pitää lähteä itsestä, puolustaja kertaa.

Vaikeudet jatkuivat alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Suomi pelasi välillä jopa viidellä puolustajalla, Honka penkin päässä puremassa tuppea. Puolustaja myöntää, etteivät omat otteet olleet parhaita ja tilanne pysyi koko ajan rehellisenä ja reiluna.

Honka palasi nuorten maailmanmestaruuden jälkeen pelaamaan Nuorten SM-liigan alempaa jatkosarjaa ennenkuin suunta kävi Jukureihin lainasopimuksella. Tulos juniorisarjassa oli kovaa, kun kuuteen peliin syntyi tehot 2+7.

Tilanne oli silti vaikea.

− Junnuissa mietin, että tuleeko tästä enää mitään. Jukurit-keikalla sain itseluottamusta takaisin, Honka muistelee.

Jukurien kauden päätyttyä runkosarjaan matka jatkui käynnissä oleviin KeuPan Mestis-pudotuspeleihin. Honka myöntää, että Mestis-pelit eivät kuuluneet suunnitelmiin enää tässä vaiheessa, mutta hän on tilanteeseen tyytyväinen.

− Vaikka on Mestis-pelejä, mitä ei enää pitänyt pelata, on kuitenkin makea fiilis tässä vaiheessa. Tässäkin pelissä oli huikea tunnelma, Honka kertaa.

− Täällä on kovavauhtisia kamppailupelejä, joissa pääsee kehittymään. Miehiä vastaan täälläkin joutuu pelaamaan.

Seuraavaksi KeuPa hyökkää LeKin kimppuun, joka sijoittui runkosarjassa toiseksi. Tunnelmat sarjaa kohtaan ovat odottavaiset.

− Siellä pelaa muutama tuttu jätkä, esimerkiksi Kristian Tanus oli samaan aikaan Mikkelissä. Vastaan tulee hyökkäysvoittoinen joukkue, jota vastaan meillä on hyvät saumat, Honka tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle