Susanna Tapani näkee joukkueen otteissa parantamisen varaa, mutta hyviäkin asioita näyttäytyi pelin aikana

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Susanna Tapani sai syöttöpisteen Suomen ainoaan osumaan.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto
Suomen otteista löytyi parantamisen varaa illan ottelussa. Kanada pääsi rokottamaan Naisleijonia heidän omista virheistään. Hyökkääjä Susanna Tapani tietää, että parannettavaa on, mutta hyviäkin puolia löytyi.

Suomi pääsi pelaamaan Kanadaa vastaan ylivoimaa kuusi kertaa. Konkarihyökkääjä Susanna Tapani oli erikoistilanteiden aikaan usein jäällä. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ainakaan niin paljon kuin siihen annettiin mahdollisuuksia. Suomen ainoa maali syntyi vain muutama sekunti ylivoiman jälkeen, joten sitäkään ei saatu ylivoimatilastoihin.

– Ajoittain ylivoima oli tosi hyvää, mutta haut olivat tänään melko vaikeita. Se on kyllä aina hankalaa näitä pohjoisamerikkalaisia vastaan, kun he antavat niin kovan paineen sinne. Laukaukset pitäisi saada paremmin maalille. Heidän puolustajansa blokkasivat niitä todella hyvin pois.

Parannettavaa löytyi erityisesti muutamalta osa-alueelta, jotta ylivoima saataisiin toimimaan.

– Tarvitaan muutama hyvä syöttö ja sitten tarkka laukaus. Tai sitten pelataan maskia ja haetaan ohjausta. Pieniä juttuja, mitä pitää parantaa, mutta lähtötilanne on ihan ok.

Tapanin ketjukaveri Petra Nieminen sai ulosajon vain neljän ja puolen peliminuutin jälkeen. Viiden minuutin alivoima ja muutkin erikoistilanteet sotkivat ketjuja oikeastaan koko ensimmäisen erän ajan. Toiseen erään ketjuruletti oli pyöritetty kohdalleen ja Julia Liikala nousi kolmannesta kentästä Tapanin ja Michelle Karvisen rinnalle.

– Ollaan onneksi "Jullen" kanssa pelattu muutama peli aiemminkin yhdessä. Helpotti, kun tiesi jo vähän mitä toinen aikoo tehdä jäällä. Ei se "Jullellekaan" ole helppoa koko aikaa vaihtaa kenttää. Hyvin hän kuitenkin pelasi siinä. Eikä siinä oikeastaan pelatessa huomaa, kuka siinä vierellä on, kunhan se olisi vain joku sinipaitainen.

Odotukset pelistä eivät aivan toteutuneet tappion vuoksi. Parannettavaa löytyi, mutta Tapani näki myös positiivisia asioita illan ottelussa.

– Tasaviisikoilla pelatessa onnistuimme pitämään vastustajat melko hyvin kulmissa ja poissa maalipaikoilta. Kanadalaisten maalintekopaikat syntyivätkin meidän omista virheistämme. Tarvitaan lisää huolellisuutta syötöissä ja kaksinkamppailuissa. Pienet asiat kun saadaan kohdalleen, niin pystymme paremmin taistelemaan voitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle