Susanna Tapani hakee kovuutta peliinsä B-nuorten Mestiksestä

Muut Sarjat / Haastattelu
Numerolla 16 TPS:n B-nuorten akatemiajoukkueessa viilettävä Susanna Tapani nauttii mahdollisuudesta pelata kovaa ja tulla tilanteisiin täysillä.
Kuva © Timo Savela
Naisten maajoukkueen vakiokasvo Susanna Tapani vaihtoi Naisten Liigan pelit kovempiin fyysisiin kamppailuihin B-nuorten Mestiksessä. Vaikka taitotaso ei kyseisessä sarjassa päätä huimaa, löytyy siitä Tapanin kaipaamaa fyysistä vastusta.

Seuran sisällä TPS Naisista miesten puolelle TPS:n B-nuorten akatemiajoukkueeseen vaihtanut Susanna Tapani on mielestään päässyt hyvin sisään uuteen joukkueeseen. Mahdollisuus harjoitella samassa joukkueessa, jossa pelaa helpottaa pelaajan arkea. Tulostakin on syntynyt. Hyökkääjä on aloittanut kautensa piste per peli -tahdissa.

– Kauteni on alkanut todella hyvin. Olen pitänyt tosi paljon tässä joukkueessa pelaamisesta. Olen päässyt joukkueeseen hyvin sisään ja aika nopeasti. Tekemistäni helpottaa, että pääsen nyt harjoittelemaan siinä joukkueessa, jossa pelaan.

Aivan heti Tapani ei kuitenkaan osannut sanoa, miten tulee pärjäämään aiemmasta poikkeavissa peleissä. Meno on kuitenkin pelaajan omien sanojen parantunut peli peliltä.

– Alku oli hankala, koska en päässyt yhteenkään harjoituspeliin. En tiennyt ensimmäisessä sarjapelissä, millainen taso tulee olemaan. Koko ajan olen päässyt paremmin mukaan. Vauhti alkaa nyt tuntua normaalilta. Olen pitänyt tämän sarjan vauhdista ja fyysisyydestä.

Fyysisyys on keskiössä hyökkääjän valinnassa vaihtaa naistan pelit miesten peleihin.

– Pidän siitä, että pääseen vähän vääntämään ja taklaamaan eikä tarvitse koko ajan varoa kentällä. Voin painaa loppuun asti. Kentällä pitää koko ajan olla valmiina. Tämä tuo sähäkkyyttä peliini.

Tapanin mielestä miesten pelit palvelevat maajoukkuepelejä.

– Maajoukkuepeleissä Kanadaa ja USA:ta vastaan tarvitaan juuri tätä. Täällä on aika sama taso fyysisesti.

Pelaajan lausunnossa on ehkä jopa hieman pelin fyysisyyden aliarviointia, sillä sarjassa pelaa myös joitain isokokoisia pelaajia, joista on painivastuksiksi saakka. Illan ottelussa TUTOn B-nuorten riveissä vastaan asettui mm. 197-senttinen ja 105-kiloinen Nikita Kochubeinik.

» Lähetä palautetta toimitukselle