Superlupaus Lucas Raymond iski hattutempun ja ratkaisi MM-kullan: "Se oli puhdasta iloa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lucas Raymond on Ruotsin kultasankari.
Kuva © Saimi Airaksinen

Ruotsin jääkiekkohistorian ensimmäisen alle 18-vuotiaiden MM-kullan pääarkkitehti oli loppuottelussa hattutempun iskenyt hyökkääjä Lucas Raymond. Varsinaisella peliajalla kaksi maalia ja jatkoajalla ratkaisuosuman iskenyt 17-vuotias superlupaus oli ottelun jälkeen perinteisellä jääkiekkokommentti linjalla.

- Tärkeintä oli kuitenkin voittaa ja voittaminen tapahtuu aina joukkueena. Hattutemppuni ei olisi merkinnyt mitään, jos emme olisi saaneet kultaa. Olen vain iloinen että pystyin auttamaan joukkuetta.

Jatkoajalla ajassa 65.44 syntyneen maalin Raymond iski komealla rannelaukauksella Alex Brännstamin syötöstä. Maalintekijältä itseltään ei tosin paljon kannata maalista kysyä.

- En muista siitä paljon mitään. Muistan vain että sain kiekon, lauoin, ja näin että se meni sisään. Sen jälkeen oli vain puhdasta iloa ja juhlaa.

Ruotsi meni ottelussa toisessa erässä jo 2-0-johtoon ja näytti karkaavan vakuuttavasti historiansa ensimmäiseen MM-kultaan. Venäjä kiri kuitenkin rinnalle ja kolmannessa erässä jopa ohi. Vielä kolme minuuttia ennen loppua tasatilanteessa vierasjoukkueen maalia tarkistettiin videolta.

- Tässä pelissä oli paljon ylämäkiä ja alamäkiä tunnepuolella. Heiltä hyväksyttiin ensin yksi maali videotarkistuksen jälkeen ja sitten lopussa hylättiin toinen. Peliä oli aika vähän jäljellä, mutta näimme hidastuksen skriiniltä ja tiesimme, että sitä ei tulla hyväksymään. Emme olleet lainkaan hermostuneita siitä. Mutta oli se silti melkoinen helpotus, kun tuomari levitti kätensä.

MM-kullan voittaminen kotiyleisön edessä tai hattutempun iskeminen MM-finaalissa eivät kumpikaan ole kovin yleisiä suorituksia. Raymond saavutti ne molemmat samalla kertaa.

- Kuulin vasta finaalin jälkeen, että me emme olleet koskaan aiemmin voittaneet kultaa tällä tasolla. On todella hienoa olla mukana joukkueessa joka murtaa sen taian. Ja vielä kun sen sai tehdä kotiyleisön edessä, niin se oli sitäkin mahtavampaa, Raymond hehkutti.

Ennen jatkoajan alkua turnauksen lehdistökatsomossa veikkaukset ottelun ratkaisijasta olivat hyvin yksimielisiä. Lucas Raymondin nimi nousi kaikkien huulille. Mies itse ei osannut ennustaa ratkaisuaan.

- Yritin pitää poissa mielestä sen faktan, että kyseessä on MM-finaalin jatkoaika. Halusin vain hypätä jäälle ja pelata omaa peliäni niin hyvin kuin osaan. Tiesin että joku meidän joukkueestamme sen maalin tekee. Mutta olihan se todella hienoa että se olin juuri minä.

» Lähetä palautetta toimitukselle