Superlupaus Kakko onnistui kahdesti, mutta TPS hävisi jälleen - "Keskusteltiin porukalla, että missä oikein mennään"

LIIGA / Haastattelu
Keskushyökkääjän paikalle istutetun Kaapo Kakon usko TPS:n tekemiseen ei horju, mutta parannettavaa mies joukkueensa pelaamisesta löytää.
TPS hävisi kotikentällään surkealla esityksellä Ilvekselle lukemin 3−4 ja kärsi neljännen tappionsa putkeen. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kultasankari Kaapo Kakko piti turkulaisia pelissä mukana kahdella salamamaalillaan ylivoimalla, mutta Ilves iski päätöserässä voittomaalin ja nappasi pisteet mukaansa.

17-vuotias superlupaus Kaapo Kakko oli pettynyt joukkueensa alkuun keskiviikon kamppailussa. Ilves johti ennen ottelun puoliväliä jo kolmella maalilla, kunnes Samuli Vainionpää tienasi 5+20-minuutin rangaistuksen taklattuaan Kakkoa selästä, ja TPS pääsi kuin varkain peliin mukaan iskemällä kolmesti pitkällä ylivoimallaan.

− Omilla virheillä annettiin kyllä vastustajalle siinä vähän helppoja maaleja, mutta pitempi ylivoima sitten auttoi meidät tasoihin. Loppu nyt oli taas mitä oli, Kakko huokaili pettyneenä.

Kiekollinen huolimattomuus ja pelin ailahtelu on vaivannut turkulaisia viime aikoina. Kakolla ei ollut antaa suoraa vastausta kysymykseen pelin ailahtelun syistä, mutta uskoaan nuorukainen ei ole menettänyt.

− Vaikeita hetkiä tulee kaikille joukkueille. Ei tässä nyt auta kuin lähteä parantamaan seuraavaan otteluun ja ruveta keräämään voittoja.

TPS:n pukokopin ovi pysyi keskiviikon ottelun jälkeen suljettuna reilusti yli puoli tuntia, kun joukkue palaveerasi keskenään. 

− Käytiin vaan vähän tilannetta läpi. Keskusteltiin porukalla, että missä oikein mennään, Kakko totesi vähin sanoin palaverin sisällöstä.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkuesta paluunsa jälkeen ensi kesän NHL-draftin mahdollinen ykkösvaraus Kakko on asetettu Turussa keskushyökkääjän tontille. TPS-kasvatti näki, että on suoriutunut kahdessa edellisessä ottelussa sentterin tontista hyvin.

− No olen siinä ennenkin pelannut, että ei sikäli niin ihmeellistä. Vähän erilaista toki kuin laidassa, mutta ihan kivaa on ollut. On saanut vähän enemmän vääntää omissa.

− Aloitukset taisi tänään ainakin mennä jo paremmin kuin perjantaina Tapparaa vastaan, niin siitä sai vähän itseluottamusta.

Turkulaisten viikko jatkuu vielä kahdella ottelulla, kun ensin perjantaina on edessä vierasreissu Lahteen ja lauantaina Turkuun saapuu vieraaksi Jukurit. Huippulupauksella on selvät ajatukset siitä, kuinka tappioputki lyödään poikki jo perjantaina.

− Joukkueena vaan hommia ja saadaan tuonne positiivista ilmapiiriä, niin uskon voiton tulevan. Siitä on sitten kiva jatkaa, Kakko pohdiskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle