Suomi osoitti vahvuutensa, josta on syytä pitää kiinni: "Leijonat sai vastustajan näyttämään välillä tosi huonolta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi takoi maanantaina näyttäviä osumia Yhdysvaltain verkkoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonat antoi maanantai-iltana myrskyvaroituksen väläyttelemällä iskukykyään, kun Yhdysvallat ei pystynyt vastaamaan suomalaisten materiaali- ja pelitapaylivoimaan. Jatkoajan asiantuntija Karri Rämö näki Suomen pelissä tärkeitä onnistumisen signaaleja, vaikka viime aikojen pienet heikkoudet nostivatkin jälleen päätään.

Tällä kertaa Leijonat sai kaipaamasi vahvan alun peliin. Olitko tyytyväinen näkemääsi kokonaisuutena?

− Vaikka peli oli todella rikkonaista, Suomi pelasi sikäli hyvin kaksi erää, että tasaviisikoin peli oli sellaista, mitä varmasti haluttiin ja Suomi suorastaan dominoi peliä. Leijonat sai vastustajan näyttämään välillä tosi huonolta. Pelattiin aktiivisesti ja otettiin peli haltuun. Puolustamisen ei tarvitse aina olla sitä, että on viisi äijää pelin alla vaan esimerkiksi vahva takakarvaus toimii hyvin, kuten Suomi osoitti.

− Maanantain parhaalla pelaamisella pärjää kaikille tässä turnauksessa. Mutta sitten kolmanteen erään Suomi rupesi pelaamaan sitä EHT-peleistä tuttua passiivista, melkein 0-5 -träppiä ja yhdysvaltalaiset pääsivät pyörittämään peliä jopa heidän hajanaisella tekemisellään. Ehkä Suomi halusi rauhoittaa tilanteen, kun oli kaikenlaista hämminkiä, se vain johti hankaliin jaksoihin omassa päässä. Onneksi Jussi Olkinuora pelasi todella hyvin.

Positiivisiin seikkoihin voidaan kirjata se, että runsaat erikoistilanteet toimivat hyvin. Millaisia huomioita teit tehokkaasta ylivoimapelaamisesta?

− Se oli tietenkin tärkeää, että ylivoimapeli toimi hienosti, kun saatiin sauma, samoin alivoima oli vahvaa tilanteen tullen. Leijonilla on hyvät roolit ja paljon sopivia pelaajia kumpaankin.

− Ylivoimasta haluan nostaa erityisesti esiin Sami Vatasen pelaamisen. Hyvän laukauksen lisäksi Vatanen luo paljon hämmennystä alivoimanelikolle. Hän pystyy yhdellä kosketuksella tekemään hyvin erilaisia ratkaisuja, joko lyhyttä käyttöä tai myös nopeita pitkiä syöttöjä painopistettä kääntämään.

Keskiviikkona vastaan asettuu Ruotsi, millaisin eväin tästä voitosta edetään ja mitä odotat ottelulta?

− Maanantain peli kertoi minusta selvästi sen, että Suomen pitää pystyä pelaamaan niillä vahvuuksilla, mihin hyökkäysvoimainen kokoonpano tarjoaa aineksia. Mielestäni Suomi ei näissä kisoissa loppuun asti pärjää varovaisella oman maalin suojelulla, varmasti joukkueessa saatiin Yhdysvallat-pelistä hyvä opetus oman tekemisen laadusta.

− On mielenkiintoista nähdä, mitä Ruotsi tekee, kun heille on tullut kieltäytymisiä NHL-pelaajilta, tuskin enää vajaalla kokoonpanolla lähtevät. Odotan, että Suomi pelaa samoin kuin maanantain ottelussa aloitettiin, ja tulee ihan kunnon jääkiekkopeli. Ruotsi tuo varmasti vastaan samanlaista. He osoittivat iskukykyään varovaista Tšekkiä vastaan jo mukavasti.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat Tampereella keskiviikkona kello 20.20 alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle