Suomi kohtaa puolivälierässä Naisten Liigan pelaajilla tähditetyn Tšekin − Tuuli Tallinen: "Ei sillä ole väliä, keitä siellä on"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuuli Tallinen on Tyttöleijonien puolustuksen johtohahmoja.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi koki myös alkulohkonsa kolmannessa ottelussa ruman tappion, kun Ruotsi nappasi voiton lukemin 6−1. Puolustaja Tuuli Tallinen pohti, että Tyttöleijonien keskittyminen ei pitänyt koko pelin aikaa.

− Alkoi hyvin, mutta sitten tuli ajoittaisia nukahtamisia ja vastustaja rankaisi niistä. Siitä peli sitten kääntyi.

Ruotsi sai pelin Suomen päätyyn ja löi useita kiekkoja kohti vuoroin Kerttu Kuja-Halkolan ja Suvi Saarisen vartioimaa maalia.

− Olimme liian passiivisia, emmekä menneet heti päälle. Annoimme vastustajalle liikaa aikaa, jolloin he pääsivät pyörittämään ja tekivät myös paikoista maalit, Tallinen totesi.

Kuortanetta seuratasolla edustavalla puolustajalla oli mielessä myös lääke vastustajan pyöritysten estämiseksi.

− Ihan varmasti aktiivisemmalla pelillä olisimme pärjänneet paremmin. Kyllä jalka riittäisi, jos olisimme pitäneet sen liikkeellä.

Liike on lääke

Tyttöleijonat kohtaa torstaina MM-välierässä Tšekin. Kyseessä on Suomelle tuttu vastustaja.

− Varmasti kova joukkue on vastassa. Heilläkin on hyviä pelaajia ja he tulevat varmasti kovaa päälle. Pidämme jalat liikkeellä, niin aivan varmasti pystymme haastamaan ja voittamaan sen pelin.

Tšekin riveissä on neljä Naisten Liigan pelaajaa, joten joukkueen kärkipelaajissa on tuttuja kasvoja. Tallinenkin tuntee sekä HPK:n Barbora Juříčkován, TPS:n Tereza Pištěkován ja Eliška Hotován sekä RoKin Lucie Velinskán.

− Ei sillä ole väliä, keitä siellä on. Aina pitää lähteä täysillä päälle. Ei siinä ole eroa, että onko siellä tuttuja vai tuntemattomia, Tallinen täräytti.

Suomen ja Tšekin puolivälierä alkaa torstaina kello 21. 

Muokattu 12.1. klo 12.23: korjattu puolivälierän alkamisaika. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös