Suomi-kiekkoa shokeeranneet Ilves ja Antti Pennanen peittosivat hurjan Tappara-tulikokeensa – Petri Kontiola siirrettiin heti alivoimapelaajaksi

LIIGA / Haastattelu
Antti Pennanen ohjasi joukkuetta normaalia äänekkäämmin omien sanojensa mukaan.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Antti Pennanen aloitti Ilveksen valmentamisen torstaina ja heti seuraavana päivänä oli edessä aina niin kiihkeä paikallispeli rakasta vihollista Tapparaa vastaan. Jouko Myrrä oli saanut Ilveksessä hyvän lätkäjätkän maineen, joten sarjajohtajan uudeksi pääkäskijäksi tulo ei ollut välttämättä helpoimpia askeleita jääkiekkoa hengittävän Tampereen ytimessä.

− Tulin hyvin rauhallisin mielin. Tiesin joukkueen hyväksi ja taustaryhmä oli osaava. Ryhmätyötähän valmennus nykyään on, vaikkakin päävalmentaja kantaa vastuun menestyksestä tai menestymättömyydestä. Ilves oli organisaationa sellainen, johon oli helppo tulla. Seura on ottanut isoja harppauksia eteenpäin niin urheilullisuudessa kuin taloudessakin. Seuralla on loistavat fanit ja joukkue on työteliäs, nuorekas ja aktiivinen.

Perjantaina tulikasteessa, paikallispelissä, Pennasen kädenjälki jo näkyi muun muassa alivoimalla. Petri Kontiola ei ole juuri Myrrän aikana pelannut alivoimaa, mutta Tapparaa vastaan Kontiola pelasi isot minuutit alivoimalla ja hoiti kolmella viitta vastaan -alivoimankin lähes loppuun asti, kunnes Kristian Tanus pääsi yllättämään hyvin jälleen pelanneen Ilves-vahdin Marek Langhammerin.

− Yksi iso syy Kontiolan alivoimalla pelaamiseen on se, että hän on hyvä aloittamaan. Tänään hän teki todella kovan työn blokkaamalla vetoja. Näyttämällä siten hyvää esimerkkiä koko joukkueelle, Pennanen kertoo ja jatkaa:

− Meidän pitää puhaltaa yhteiseen hiileen, niin johdon kuin valmennuksen sekä pelaajien. Aika näyttää, mitä saamme aikaan. Käydään nyt ensimmäinen ottelu nauhalta läpi ja aletaan keskittyä seuraavaan.

Perjantain ottelussa Pennasta miellytti juuri kova työmäärä sekä erikoistilanteet ja maalivahtipelaaminen. Ilves tappoi monta alivoimaa uhrautuvalla pelillä ja teki kaksi ylivoimamaalia.

Ilveksen faneille Pennanen halusi viestiä, että tuo kokemuksensa ja varmasti voittamisen kulttuuria seuraan.

– Paiskin joka päivä kovasti töitä Ilveksen eteen. Työmäärästä menestys ei ainakaan tule jäämään kiinni.

Pennanen kertoo ihailevansa Ilveksen fanienkin omistautumista kannattamaansa seuraan.

» Lähetä palautetta toimitukselle