Suomi kärsi jo toisen niukan tappion U20-kotiturnauksessaan - tehottomuus tuskastutti

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekki-tappio harmitti myös Roni Hirvosta.
Kuva © Leo Runsas
Suomen voittotili ei auennut Helsingin U20-turnauksen toisenakaan päivänä. Joukkue sortui perjantain tapaan tehottomuuteensa.

Suomen hyökkääjä Roni Hirvonen harmitteli tappiota, varsinkin kun Suomi hallitsi peliä monin paikoin selvästi.

− Kyllähän se aina harmittaa hävitä, mutta kokonaisuudessaan olimme pelin päällä. Emme ihan vain ehkä olleet parhailla maalipaikoilla, pyörimme varmaan reunoilla liikaa.

Hyökkääjällä oli selkeä näkemys siitä, miten tehokkuutta voitaisiin parantaa Ruotsi-peliin sunnuntaille.

− Meidän pitää päästä paremmin maalille ja toimittaa kiekkoa viivasta ja päästä sinne sisäpuolelle, ei pyörimään vain hyökkäysalueen reunoissa. Sisäkautta maalille menemisen kautta tulee myös parempia paikkoja.

Hirvonen vastasi Suomen ainoasta maalista avauserässä, mutta joutui myös todistamaan Tšekin 2−1-voittomaalia jatkoajalla jäähyaitiosta. Tilanne harmitti miestä, mutta peliesitys oli kokonaisuudessaan kuitenkin positiivisen puolella.

− Kyllä se lopun jäähy oli harmittava, ei siellä jäähyaitiossa ole ikinä kiva istua. Sitten taas oli hienoa, kun sain tehtyä maalin. Pitää välillä miettiä itseänsäkin, että ihan ihan hyvä peli oli itseltänikin.

Porista Tšekkiin?

Hirvonen on päässyt pelaamaan tällä kaudella Liigassa 18 peliä. Mies on ollut vaihtelevan tyytyväinen esityksiinsä, mutta on positiivisilla mielin loppukauden suhteen.

− Kausi lähti todella hyvin liikkeelle ja sain siinä maaleja tehtyä. Sitten tuli pieni vaihe, että ei oikein tullut onnistumisia ja nyt se käyrä on vähän lähtenyt taas ylöspäin. Vaikea se on koko ajan pitää siellä ylhäällä.

Vuodenvaihteessa Tšekissä pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat kiinnostavat myös Hirvosta ja hän uskoo, että tästä Helsingin-turnauksesta on apua myös sitä tavoitetta kohden.

− Haluan kyllä MM-kisoihin, se on selkeä tavoite. Siihen tähtään. Täältä saa varmasti lisäbuustia, kun huomaa, että täällä pärjää ihan hyvin, niin se antaa varmasti hyötyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle