Suomen ylivoimapeli oli puolivälierässä tehokasta - Noora Tulus toimi syöttökoneena

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Noora Tulus viimeisteli Tšekkiä vastaan tehot 0+2.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomi ei päässyt helpolla puolivälieräottelussa Tšekkiä vastaan. Altavastaajana otteluun lähtenyt joukkue paineisti Suomea aktiivisesti, eikä päästänyt alueelleen suosiolla. Vaikea avauserä päättyi 0−0-lukemiin.

− Tšekki tuli heti alussa kovaa päälle. He pyrkivät antamaan kunnolla painetta. Tasaista vääntöähän se oli, mutta tiesimme, että kun pääsemme vyöryttämään sitä omaa peliämme, niin homma lähtee aukeamaan, Noora Tulus kertoi ottelun jälkeen.

− Tiesimme tarkkaan miten he pelaavat, joten mitään yllätyksiä ei tullut.

Vaikean avauserän jälkeen voisi kuvitella, että Suomen pukukopissa olisi ollut hermostuneita pelureita, mutta joukkue tietää tasonsa, joten aihetta huoleen ei ollut.

− Tiesimme, että kunhan olemme kärsivällisiä, niin tulemme kääntämään ottelun, Tulus kuittasi.

Suomi teki Tšekkiin pesäeroa lopulta tehokkaan ylivoimapelin avulla. Tulus oli isossa roolissa molemmissa ylivoimaosumissa.

− Tiedossa oli, että he ovat alivoimalla aika passiivisia. Kun kiekon sai siinä hyvin liikkeelle ja laukauksia hyvän maskipelaamisen kautta, niin tulostakin tulee.

Tulus iski kuluvalla kaudella Ruotsin pääsarjassa 16 maalia, mutta MM-kisoissa verkko ei ole vielä heilunut. Kova laukaus 23-vuotiaalta pelurilta löytyy, mutta paineita hän ei tuloksen tekemisestä ota.

− Jatketaan samaa rataa vaan. Ei tässä ole apinaa niskassa, eikä ole niin väliäkään, että kuka ne maalit tekee. Joukkueena hävitään, joukkueena voitetaan. Onhan maalipaikkoja tietysti ollut, mistä olisi voinut maalin pistää, nöyrä joukkuepelaaja totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle