Suomen voittomaalin iskenyt Sakari Manninen jakoi kunniaa erinomaisesti pelanneelle nelosketjulle

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Manninen kehui koko ketjunsa työskentelyä ennen voittomaaliksi jäänyttä 3–2-osumaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonien 4–2-voitossa Slovakiasta Suomen nelosketju teki maaleista kolme, mutta voittomaalin sai nimiinsä Sakari Manninen, jolle maali oli jo turnauksen neljäs. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa maalista kunniaa itselleen, vaan nosti esiin koko kentällisen tekemän työn ennen maalin syntyä.

– Oli tietenkin hyvä fiilis tehdä maali täyden katsomon edessä, mutta siinä taustalla oli niin paljon hyviä asioita.

– Ensin Mikke (Granlund) sai pidettyä kiekon hallussaan pitkän vaihdon jälkeen, Bobi (Lehtonen) sai hyvin toimitettua kiekkoa maalille, Jere (Sallinen) sai minulle pelattua irtokiekon siihen ja itse pääsin puttaamaan sisään, Manninen kertasi kenttänsä suoritusta.

Suomi joutui ottelun toisessa erässä jo kahden maalin takaa-ajoasemaan ennen kuin Marko Anttila löi 2–1-kavennuksen ajassa 18.27. Moottorit käynnistyivät vähitellen, eikä paniikkia tai tuskastumista ollut.

– Ei siinä ollut mitään tuskastumista, olimme ihan rauhallisin fiiliksin. Kaikki tiesi sen koppiin mennessä, että pystymme pelaamaan paljon paremmin. Tuntui kuin olisimme pelanneet käsijarru päällä alussa, mutta siitä se sitten lähti. Saimme ison maalin ensimmäisen erän loppuun ja saatiin koko joukkue siitä virtaa, Manninen taustoitti.

Slovakia oli Suomelle tuttu vastus jo olympialaisista. Tuolloin joukkueet kohtasivat niin alkulohkossa kuin välierässäkin ja Suomi voitti molemmat kamppailut. Kummallakin joukkueella oli olympiaturnauksesta tuttuja pelaajia jäällä, joten pelaajat tiesivät, mitä odottaa.

–Ei ollut yllättävää, että Slovakia oli meille kova vastus. Joukkue on kova kamppailemaan, siellä on nopeita äijiä, paljon taitoa ja he pelaavat tiiviinä, kuten huomattiin. Oli erittäin kova vääntö, onneksi voitimme sen. Anttilan, Hannes Björninen ja Saku Mäenalanen pelasivat erinomaisen pelin ja heidän suorituksensa sykähdyttivät koko joukkueen.

Tärkeissä tulos tai ulos -otteluissa pääasia on se, että joukkue pystyy nappaamaan voiton. Maalintekijöillä ei ole siinä vaiheessa väliä, mutta Manninenkin ryhtyi kehumaan muiden tapaan Anttilaa tämän iskemistä täysiosumista.

– Aikaisemminkin olemme naureskelleet, että kun tosipelit tulevat eteen, 'Mörkö' astuu esiin ja löytää paikat maalintekoon. Kolmaskin maali oli lähellä, mutta hän hienona miehenä syötti vielä Sakulle (Mäenalanen).

Leijonat etenee turnauksessa neljän parhaan joukkoon ja seuraava ottelu pelataan lauantaina kello 14.20 alkaen Yhdysvaltoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle