Suomen nelosketju dominoi tasakentällisin: "Päätöserässä pääsimme täyteen vauhtiin ja sitten jälki oli tuollaista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sanni Hakala on aloittanut MM-turnauksen tehokkaasti.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomen nelosketju on aloittanut MM-kisat loistavasti. Kolmikko viimeisteli maalin Yhdysvaltoja vastaan ja hurjasteli lauantaina kiekon peräti kolmasti Venäjän verkkoon. Ketjun kokenein lenkki Sanni Hakala avasi ketjun roolitusta ja pohti jo maanantain Sveitsi-ottelua.

Suomen joukkue lähti MM-kotikisoihin varsin leveällä materiaalilla, sillä jokaisesta ketjusta löytyy hyökkäyspään osaamista. Tästä hienona esimerkkinä on toiminut nuorista pelaajista kasattu nelosketju, joka on ollut joukkueen tehokkain.

17-vuotiaista MM-debytanteista Elisa Holopaisesta ja Viivi Vainikasta sekä 21-vuotiaasta Sanni Hakalasta koostuva trio on suorastaan liittänyt MM-jäillä.

− Tiesimme turnaukseen lähtiessä, että peliaikaa yli- ja alivoimalla ei juuri ketjullemme tule, niin pitää panostaa viidellä viittä vastaan pelaamiseen, kun siinä saa minuutteja, Hakala kertoi lauantain Venäjä-ottelun jälkeen.

"Kun tänne asti on tultu, niin ei lähdetä yhtään peruuttelemaan"

Kolmikko juoni torstaina Suomen turnauksen avausosuman USA:n verkkoon ja tahti vain parantui Venäjää vastaan. Ensimmäiset kaksi erää oli hiljaista, mutta päätöserässä räjähti, kun nelosketju värkkäsi vajaassa viidessä minuutissa kolme maalia Valeria Merkushevan taakse

− Päätöserässä pääsimme täyteen vauhtiin ja sitten jälki oli tuollaista, niin mikäs siinä, Hakala hymyili.

− Kun tänne asti on tultu, niin ei lähdetä yhtään peruuttelemaan, vaan annetaan vaan mennä. Kaikilla kolmella jalka liikkuu hienosti ja vauhtia piisaa.

Suomen nelosketju pistepörssin kärkisijoilla

Kahteen otteluun Hakalalla on nyt kasassa tehot 1+2, Vainikalla 1+3 ja Holopaisella 2+1. Suomalaishyökkääjät ovat MM-turnauksen pistepörssissä sijoilla kaksi, kolme ja kuusi.

− Tämä antaa todella paljon potkua maanantaille. Sunnuntaina on välipäivä, mutta varmasti käymme aamulla jäällä ja sitten maanantaina on uusi peli. Ei turnaus vielä tässä ollut, Hakala totesi.

Maanantaina vastassa on astetta eksoottisempi vastus, sillä Sveitsi ei ole se kaikista yleisin vastustaja arvokisoissa.

− Sveitsiä vastaan ei ole niin paljon pelejä tullut, mutta pelasimme kyllä heitä vastaan tällä kaudella Hämeenlinnassa. Pitää olla ihan yhtä lailla hereillä alusta asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle