Suomen mestaruutta juhlineet Bluesin Naiset: Tämä oli aivan huikea joukkue

Muut Sarjat / Haastattelu
Bluesin Annina Rajahuhta ja Minttu Tuominen juhlivat Naisten Liigan mestaruutta.
Blues Naiset saavuttivat Naisten Liigan mestaruuden. Ensikertalaiset Ida Kuoppala ja Nelli Laitinen sekä kokeneemmat mestaruusjuhlijat Annina Rajahuhta ja Minttu Tuominen kertoivat Jatkoajalle ajatuksiaan mestaruuden ratkettua.

Liigakarsintauhan jälkeen pudotuspelien parhaaksi

Yksi mestaruuden voittaneen Bluesin ratkaisupelaajista oli kesken kauden joukkueeseen tullut Ida Kuoppala. Kuoppalan entinen joukkue Vaasan Sport säilytti juuri ja juuri sarjapaikkansa ilman karsintaa, joten hänen kautensa oli loppua jo helmikuun alussa. Bluesissa oli havaittu, miten taitava pelaaja Kuoppala on, ja niinpä häntä pyydettiin loppukaudeksi joukkueeseen.

− Olihan tämä aivan huikea kausi. Sportissa meillä oli tavoitteena säilyttää sarjapaikka, ja sen pystyimme tekemään. Tuntuu uskomattomalta, että sen jälkeen pääsin vielä tämän joukkueen kanssa juhlimaan mestaruutta. Tunnelma on nyt aivan huikea. En pysty edes kuvailemaan sitä, sillä olen ihan sanaton näiden tunteiden edessä, Kuoppala kertoi silmät iloa säteillen.

− Bluesin ja Sportin suurin ero on siinä, että Bluesissa pelaa Suomen huippuja, jotka pitävät huolen siitä, että vauhti säilyy niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Itsekin joutuu tekemään enemmän töitä.

Kuoppala loisti finaaleissa jäällä ja hänet palkittiinkin pudotuspelien parhaana pelaajana. Ensimmäisen finaalin hän ratkaisi tekemällä kolme maalia ja syöttämällä kaksi.

− En todellakaan osannut odottaa, että pelit täällä menisivät näin hyvin. Olen kiitollinen joukkuekavereille, jotka mahdollistivat minulle näin hyvät pelit. Erityisesti haluan kiittää valmentaja Sami Haapasta, joka otti minut tähän joukkueeseen mukaan. Ilman kaikkia heitä en nyt juhlisi tätä mestaruutta.

Bluesia Kuoppala kuvailee todella hyväksi joukkueeksi, johon oli helppo tulla uutena pelaajana mukaan.

− Vaikka olen ollut tässä joukkueessa vasta kuukauden, tuntuu kuin olisin ollut mukana koko kauden. Meillä on ollut joukkueena todella kivaa ja joukkue on kaikin puolin aivan huikea, Kuoppala totesi.

Ida Kuoppala palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana
Ida Kuoppala palkittiin pudotuspelien parhaana pelaajana

Ensimmäinen mestaruus

Nuorelle Nelli Laitiselle mestaruus oli ensimmäinen.

− Tunnelma on aivan uskomaton! Mestaruus oli joukkueen tavoite koko kauden, ja nyt kun se saavutettiin, tuntuu aivan huikealta. Halusimme mestaruutta todella kovasti, ja voitto ratkesikin päättäväisyyteemme. Meillä oli niin kova tahto voittaa, että se ratkaisi tämän sarjan meille.

− Ilves antoi todella hyvän vastuksen. Jokaisessa pelissä ja jokaisessa tilanteessa oli kamppailtava kovaa, sillä Ilves ei antanut mitään ilmaiseksi, Laitinen kuvaili vastustajaa.

Myös Laitinen piti joukkuehenkeä menestyksen tärkeänä osatekijänä.

− Muistan tästä joukkueesta ja tästä mestaruudesta vielä vuosienkin kuluttua sen, miten puhalsimme koko ajan yhteen hiileen ja miten yhtenäinen joukkue olimme, hän lisäsi.

Laitisen kausi on ollut hieno, sillä hän oli tammikuussa pelatuissa tyttöjen MM-kisoissa pronssia voittaneen Suomen joukkueen kapteeni. Nyt hänellä on kaulassaan pronssin lisäksi kultamitali.

− Jos pääsen mukaan naisten MM-kisoihin, tavoitteena on ottaa sieltäkin mitali. Kirkkaampi kuin tyttöjen pronssi, hän kommentoi loppukauden haaveitaan.

Nelli Laitinen juhli ensimmäistä mestaruuttaan
Nelli Laitinen juhli ensimmäistä mestaruuttaan

Seitsemäs mestaruus tuntuu yhtä hienolta kuin aiemmatkin

Annina Rajahuhta on jo kokenut mestaruusjuhlija.

− Tämä on varmaan seitsemäs, hän laskeskeli juhlinnan keskellä.

− Mutta mestaruuden voittaminen tuntuu aina yhtä hyvältä! Meillä on aivan huikea joukkue ja erityisesti joukkuehenki. Meillä on aina hauskaa yhdessä. Uskon, että muistan jatkossa tämän kauden ja mestaruuden juuri siitä, että pidimme hauskaa yhdessä niin jäällä kuin kopissakin. Meillä oli koko kauden mahtava tunnelma ja uskon, että se olikin yksi syy siihen, että voitimme mestaruuden.

− Joukkueemme on tosi päättäväinen, kärsivällinen, taitava, sisukas ja hauska, Rajahuhta kuvaili.

Ilvestä Rajahuhta piti vahvana ja hyvänä vastustajana.

− Finaalisarjassa numerot eivät kerro koko totuutta, sillä Ilves oli todella tiukka vastus. He saivat paljon painetta meidän päähämme ja välillä olimme vähän pesukoneessa. Mestaruus ratkesi siihen, että me olimme maalipaikoissamme terävämpiä. Meillä oli myös laajempi materiaali, emmekä olleet yhden pelaajan tai yhden kentän varassa. Onnistuimme laajalla rintamalla, se käänsi sarjan meille.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Annina Rajahuhta pääsi syleilemään mestaruuspokaalia
Muutaman vuoden tauon jälkeen Annina Rajahuhta pääsi syleilemään mestaruuspokaalia

"Muistan tämän mestaruuden joukkuehengestä"

Myös joukkueen kapteeni Minttu Tuominen on juhlinut mestaruutta monta kertaa.

− Tämä on nyt kuudes, hän toteaa ja jatkaa, että mestaruuksia ei voi verrata keskenään, sillä kaikki ovat erilaisia, mutta kuitenkin yhtä arvokkaita.

Joukkueen kausi ei alkanut hyvin, vaan aloitusturnauksen jälkeen Blues oli sarjataulukon hännillä nollalla pisteellään.

− Syksyllä aloitettiin ja kahdessa ensimmäisessä pelissä jäimme pisteittä. Se sisuunnutti joukkueen. Teimme koko kauden töitä, paransimme peliämme ja samalla myös joukkuehenkeä. Kaikki se johti siihen, että nyt saamme juhlia tätä mestaruutta, Tuominen kertaa kauden kulkua.

Jokainen mestaruus jää mieleen jostain erityisestä syystä. Tämän Tuominen uskoo muistavansa joukkuehengestä.

− Joukkueemme on hölmö, mielipuolinen, hauska, taisteleva, lahjakas, taitava, todella sisukas ja henkisesti vahva. Tulen muistamaan tämän kauden siitä, että meillä on ihan huikean laaja materiaali ja että kaikki olivat mukana hölmöissä jutuissamme.

Myös Tuominen antoi Ilvekselle arvostusta. Finaalivastus oli hyvä, mutta mestaruus meni Bluesille, koska joukkueella on laajempi materiaali.

− Meillä oli laajempi materiaali ja maalivahtipelaaminen onnistui. Ottelut olivat tasaisia, mutta meiltä onnistui maalinteko paremmin, Tuominen totesi.

Ottelussa kaksi maalia tehnyt Minttu Tuominen juhlii kuudetta mestaruuttaan
Ottelussa kaksi maalia tehnyt Minttu Tuominen juhlii kuudetta mestaruuttaan

» Lähetä palautetta toimitukselle