Suomen maaleillaan kukistanut Leo Carlsson haluaa voittaa kultaa – nimeää Crosbyn esikuvakseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leo Carlsson on yksi tulevan kesän varaustilaisuuden kärkinimistä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Leo Carlsson yrittää olla ajattelematta NHL-kykyjenetsijöiden läsnäoloa turnauksessa. Isokokoinen hyökkääjä ihailee Sidney Crosbya, mutta on ominaisuuksiltaan lähempänä toista Penguins-sentteriä.

Ruotsi päätti Suomen MM-kisataipaleen puolivälierissä 3–2-voitolla. Ruotsin joukkueen sankareihin ottelussa kuului kaksi tasoitusosumaa Suomen verkkoon iskenyt Leo Carlsson

Isokokoinen ruotsalaishyökkääjä oli syystäkin tyytyväinen mies Ruotsin noustua tasoihin ja voittoon ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta jakoi tunnustusta myös Suomelle hyvästä esityksestään.

– Iso peli minulta. Suomeltakin tavallaan. Ensimmäisessä erässä he olivat meitä parempia, mutta saimme viime hetken tasoituksen erän lopulla. Tunne oli mahtava, Carlsson kuvaili otteluaan ja avausmaalinsa merkitystä.

Toisessa erässä Ruotsi sai pitkiä hallintajaksoja ollen selvästi niskan päällä, mutta maaleja erässä ei nähty. Päätöserä taas oli tasainen ja molemmille siunaantui maalipaikkoja.

– Tulimme toiseen erään vahvasti ja veimme peliä. Kolmannessa erässä paikkoja oli sitten molemmin puolin, Carlsson kertasi ottelun kulkua.

Kullankiilto silmissä eteenpäin

Mitalipeleihin edennyt Ruotsi saa välierässä vastaansa Tšekin, jonka se voitti alkusarjan kohtaamisessa jatkoajalla. Ruotsalaishyökkääjän mukaan voitto Tšekistä, ja sitä kautta paikka finaaliin, irtoaa tutulla pelisabluunalla.

– Pelaamalla samaan tapaan kuin alkusarjan ottelussa. Kovaa työntekoa ja sitoutumista, Carlsson kiteyttää.

Nuorukaisen mukaan Ruotsi elää hyökkäyspään pyörityksistä, joten kiekon saaminen syvälle vastustajan alueelle on olennaista, jotta joukkue pääsee hyödyntämään vahvuuksiaan.

– Joukkueellemme on tärkeää saada kiekko syvään ja järjestää pitkiä hyökkäyksiä, Carlsson kertoo.

Edessä lupaava tulevaisuus

Tulevan kesän varaustilaisuuden kärkinimien joukkoon lukeutuvalle ruotsalaispelaajalle turnaus on iso näyttöpaikka vakuuttaa NHL-seurojen kykyjenetsijät taidoistaan. SHL:ssä Örebrota edustava hyökkääjä tiedostaa turnauksen merkityksen henkilökohtaisella tasolla, mutta asettaa maajoukkueensa menestyksen tämän edelle.

– Totta kai se on tärkeä, mutta ajattelen ensisijaisesti joukkuettani. Haluamme voittaa täällä kultaa.

– Sitä on mahdotonta olla ajattelematta, mutta yritän olla miettimättä asiaa liikaa, Carlsson tunnustaa kuitenkin heti tämän perään.

NHL-pelaajista Carlsson muistuttaa kokonsa ja vahvuuksiensa puolesta monien mielestä Anze Kopitaria ja Jevgeni Malkinia.

– Olen kuullut minua rinnastettavan Kopitarin ja Malkinin kaltaisiin isokokoisiin hyökkääjiin. He eivät ole kaikista nopeimpia, mutta heillä on erinomainen peliäly ja he ovat hyviä suojaamaan kiekkoa.

Ruotsalaisen omien sanojen mukaan hänen isoimmat vahvuutensa ovat Malkinin ja Kopitarin tavoin erinomainen peliäly sekä vaarallisuus hyökkäyspäässä.

– Peliälyni. Kun saan kiekon vauhtiin, olen vaarallinen päästessäni hyökkäysalueelle. Nuo kaksi asiaa ovat suurimmat vahvuuteni.

Carlssonille yksi pelaaja on ylitse muiden kysyttäessä hänen suurinta esikuvaansa – Sidney Crosby.

– Hän on ainoa esikuvani. Näin vanhempana tykkään seurata myös muita pelaajia, mutta Crosby on idolini.

» Lähetä palautetta toimitukselle