Suomen kapteenistolla selvä resepti USA-taistoon: "Välierä voitetaan sillä, että otetaan tila ja aika pois"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikko Kokkonen on luottavainen USA-välierän alla.
Kuva © Leijonat.fi/Pasi Mennander

Sekä Mikko Kokkonen että Santeri Hatakka tietävät USA:n vaarallisuuden. Suomi hävisi jenkeille harjoitusottelussa juuri ennen alle 20-vuotiaiden MM-turnausta, joten vastus on tuttu.

− USA on taitava joukkue. Todella taitavia yksilöitä, jotka osaavat ratkoa yksin pelejä ja varsinkin ylivoima on todella vaarallinen. Täytyy pysyä pois jäähyaitiosta ja sitä kautta saada meille momentumia, Kokkonen toteaa.

− Sieltä on ihan maailmanluokan nippu tulossa vastaan. Uskon, että heillä on yksilötaitoa hyökkäyksessä, mihin meidän pitää olla valmiina. Heidän oman alueensa pelaaminen ei ole ehkä yhtä hyvää kuin meillä on. Meidän täytyy pystyä iskemään siihen, varakapteenikollega Hatakka yhtyy mielipiteeseen.

Kokkosella on kuitenkin valmis konsepti jo mielessä Kanadan kaatamiseen.

− Välierä voitetaan sillä, että otetaan tila ja aika pois. Ei anneta sitä heille, he ovat todella hyviä kiekon kanssa. He osaavat pelata luomujääkiekkoa, vaihtelevat paikkoja ja vievät peliä. Täytyy ottaa se aika ja tila pois ja koettaa iskeä nopeammin ja päästä itse hyökkäämään, puolustaja toteaa jämäkästi.

Alkulohkon päättänyt heikkotasoinen Kanada-ottelu oli Kokkosen mukaan tärkeä opetus koko joukkueelle. Se herätti pelin vaatimustasoon pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan.

− Kanada-peli oli tosi tärkeä. Kaikki muut alkulohkon pelit olivat eurooppalaisia maita vastaan ja Kanada näytti, mitä vaaditaan, jos halutaan taistella kullasta. Se antoi paljon oppia, että vaikka on kiire ja paine, siellä on aikaa. Täytyy olla rohkea ja pelata sitä omaa peliämme. Ei ole hätä kuitenkaan, meillä on hyvä ja taitava joukkue ja pystymme luomaan paikkoja sitä kautta.

Myös Hatakka on tässäkin aiheessa samoilla linjoilla.

− Kyllä nämä ovat aika hyvin valmistaneet. Täytyy pelata paljon nopeammin kuin vaikka Saksaa tai Sveitsiä vastaan ja tilanteet tulevat paljon nopeammin omassa päässä. On siellä aikaakin ja se aika pitää muistaa ottaa sieltä, mies toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle