Suomen kapteeni Toni Utunen ei jäänyt murehtimaan Venäjä-tappiota

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni johti Suomen puolustusta miehekkäästi.
Kuva © Emil Hansson
Tapparan puolustaja Toni Utunen toimii Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteenina Helsingin neljän maan turnauksessa. Avauspeli päättyi 1−2-tappioon Venäjälle.

Suomen Venäjä-tappio ei jäänyt kalvamaan liikaa kapteeni Toni Utusta.

− Kyllä siinä oli paljon hyvääkin. Venäjän puolustus oli tiivis, aika vaikea oli päästä sinne viisikon sisään, mistä maalit yleensä tehdään. Ei siinä muuta kuin, että pitää imeä tästä kaikki, mitä tästä vain saa videoiden kautta ja mennä huomenna eteenpäin, Utunen kertaili.

Turnauksen avausottelu pelattiin Hartwall Areenassa ja nykyisellään, kun Jokerit pelaa KHL:ssä, paikka ei joka pelaajalle ole niin tuttu pelipaikkana, kuin on joskus voinut olla. Utunen totesi, että hallin todella hienot puitteet toivat oman pikantin lisänsä.

− Kyllä se totta kai antaa jonkin verran lisäfiilistä. Muistaakseni en ole ikinä pelannut täällä, aika siisti fiilis.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina Tšekki-ottelulla Helsingin jäähallissa. Kotiturnaukset eivät ole kiekkoilijoille kansainvälisissä peleissä aivan jokapäiväistä kauraa ja Suomikin ottaa kaiken irti mahdollisuudesta.

− Kyllä minä innoissani huomista odotan. Kuten sanoin, tästä täytyy nopeasti nollata tämä ja miettiä sitten oppia omasta pelistä jonkin verran. Täytyy nyt, kerrankin on kotiturnaus, niin osata nauttia tästä. Ei tällaista liian usein tule, Utunen totesi mielissään.

Alle 20-vuotiaiden kauden kohokohta, aina vuodenvaihteessa pelattavat MM-kisat, järjestetään tällä kertaa Tšekissä Ostravassa ja Trinecissä. Suomi pelaa kisoissa hallitsevana maailmanmestarina ja Utunen on yksi vahvoista ehdokkaista kisajoukkueeseen. Mies on kuitenkin varovaisen odottavainen kisojen suhteen.

− Tosi odottavaisin fiiliksin olen. Täytyy toivoa, että tulee hyvä syksy, että pääsee kisoihin. Mitäänhän ei ole lyöty lukkoon, kyllä tässä on erittäin hyvä porukka meillä. On vielä monta, keitä voisi olla tänään täällä.

Utusen kausi Liigassa on ollut kovin vajavainen. Pelejä on tullut Tapparan paidassa vain neljä, sillä miehellä on ollut sitkeä loukkaantuminen päällä.

− Oma syksyni on ollut vähän vaikea. Olin tuossa noin puolitoista kuukautta poissa ja se loukkaantuminen on nyt pari-kolme kuukautta vaivannut. Kyllä se nyt alkaa olla terve ja toiminta alkaa olla pikkuhiljaa takaisin. En voi sanoa, että se mitenkään vaikuttaisi pelaamiseen, enemmän se on sitten jään ulkopuolella, tulee vähän enemmän rajoitteita, mies kertoi kuitenkaan erittelemättä vamman laatua tarkemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle